YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ !

İstanbul'da uçuşlara yağmur rötarı

YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ !

 

İstanbul'da sabah saatlerinde zaman zaman etkili olan sağanak yağış, öğleden sonra yağmurla karışık fırtınaya dönüştü. Sağanak yağış nedeniyle sürücüler , araçlarını park edip yağmurun dinmesini beklediler. Aniden bastıran sağanak yağış ve hızı saatte 90 kilometreyi geçen fırtına yüzünden Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar saat 15:00 sıralarında durduruldu. Unkapanı'nda alt geçit suyla doldu Bursa'nın Karacabey ilçesinde de bazı evleri su bastı.

Yaz boyunca sıcaktan bunalan ve yağmura hasret kalan İstanbul'da beklenen yağmur, sabah saatlerinde yağmaya başladı. Zaman zaman etkili olan sağanak yağış, öğleden sonra yerini fırtınayla beraber sağnak yağışa bıraktı. Şehrin çeşitli bölgelerinde etkili olan şiddetli rüzgarlar ve yağmur, vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Rüzgar bazı bölgelerde ağaçları ve çöp konteynırlarını devirdi. Yağmur ve fırtına yaklaşık yarım saat etkili oldu.

UÇUŞLAR DURDURLDU

Aniden bastıran sağanak yağış ve hızı saatte 90 kilometreyi geçen fırtına yüzünden Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar saat 15:00 sıralarında durduruldu. Kalkış için bekleyen çok sayıda uçak pist başına gidebilmek için havanın normale dönmesini beklerken, son yaklaşmada olan bazı uçaklar da Sabiha Gökçen ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na inmek zorunda kaldı. DHMİ Atatürk Havalimanı yetkilileri, uçuşların durmasına yoğun elektrik yüklü CB adı verilen bulutların sebep olduğunu belirtti. Yoğun elektrik yüklü bulutların hava sahasını terk etmesi ve şiddetli yağışın durması üzerine seferler bir süre sonra normale döndü. Haramidere'de de yeni yapılan karayolu çöktü ve yol göle döndü.

EMİNÖNÜDE ALTGEÇİDİ SU BASTI

Eminönü'nde Unkapanı köprüsü alt geçidi, yağmur suları nedeniyle tamamen kapandı. Her gün binlerce aracın geçtiği alt geçit, yağmur sularıyla adeta göle döndü. Alt geçitte biriken sular nedeniyle Eminönü - Unkapanı istikameti trafiğe tamamen kapatıldı. Bölgeye sevkedilen vidanjörle sular tahliye edilmeye çalışıldı. Öte yandan, Eminönü-Kadıköy Vapur İskelesi'nin bulunduğu bölgede de kanalizasyon patladı. Birçok vatandaş, ayakkabılarını çıkartarak çıplak ayakla biriken suları aşmaya çalıştı.

BURSA'DA YAĞMUR VE FIRTINA

Bursa'nın Karacabey ilçesinde de fırtına ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yeni Mahalle'deki ve Saadet Mahallesi'ndeki bazı evleri su bastı. Aşırı yağış nedeniyle bazı mahallelerdeki yer altı şebekesi iflas etti. Fırtınanın şiddetiyle kopan ağaç dalları, evlerin çatılarına hasar verdi.

 

ERDEK'TE BİRÇOK TEKNE BATTI

Balıkesir'in Erdek ilçesinde öğle saatlerinde başlayan lodos nedeniyle birçok tekne battı. Batan teknelerin sahipleri, vinç ve kepçeler yardımıyla teknelerini sahile taşıdı. Erdek-Avşa-Marmara Adası seferlerinin de şiddetli lodos nedeniyle yapılmadı. Erdek'te 11 Ağustos'ta başlayan "Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası"nın bugün koşulacak olan yarışı, "Erdek Grand Prix 2" şiddetli lodos nedeniyle iptal edildi.

SELE KARŞI UYARI

Meteoroloji yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Açıklamada, Çanakkale'nin merkezi ile Bozcaada, Gökçeada, Biga, Çan, Gelibolu, Lapseki, Ezine ve Ayvacık ilçelerinde de gökgürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Balıkesir'in Gönen, Bandırma, Manyas, Erdek ve Marmara Adası'nda da kısa süreli kuvvetli gökgürültülü sağanak uyarısı yapılırken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.

ESKİŞEHİR'DE YAĞMUR VE FIRTINA ETKİLİ OLDU

Eskişehir'de öğleden sonra başlayan yağmur, merkeze bağlı Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde etkili oldu. Bazı iş yerleri ile evlerin bodrumu su altında

kaldı. İş yerleri sahipleri yağmur sularını tahliye etmek için çaba sarf etti. Bodrumu su altında kalan vatandaşlar ise belediye ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER