VALİ YARDIMCISINA DESTEK...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma açılan Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç’e destek vermek için 27 sivil toplum kuruluşu bir araya geldi.

VALİ YARDIMCISINA DESTEK...

 

 
Türk Ocakları Samsun Şubesi’nde buluşan sivil toplum örgütü temsilcileri, toplu basın açıklamasında Vali Yardımcısı Genç’in açılan soruşturmanın ardından cezalandırılmasının, vatan ve millet düşmanlarını cesaretlendireceği belirtildi. STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç hakkında soruşturmayı esef ve abesle karşıladıklarını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Diyarbakır Emniyet Müdürü’nün daha önce sarf ettikleri sözleri nedeniyle haklarında hiçbir işlem yapılmadığını hatırlatan Doç. Dr. Çağlayan, "BDP’li milletvekillerinin ilimize yapmış oldukları sözde ziyaret sonrasında vatan-millet sevdalısı her Samsunlu hemşehrimizin duygularına tercüman olarak ve onlardan birisi gibi düşünerek, sosyal medyada paylaşmış olduğu bir fikrinden dolayı hakkında soruşturma açılmasını esef ve abesle karşılıyoruz." dedi.

Demokrasi ve özgürlükler adı altında, devletin üniter yapısı, milletin birliği ve vatanın bütünlüğünün tartışmaya açıldığını öne süren ve bu dönemde böyle bir olayın yaşanmasının önemli olduğuna dikkat çeken Çağlayan, "Terörist ve terörist yöneticilerine af gündeminden mütevellit, toplum mühendisliği yapılarak milletimiz sözde açılım safsatasıyla bir takım gelişmelere hazırlanırken, Sayın Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç’in yapmış olduğu açıklamaları, fikir ve düşünce hürriyetinden ayrı, devlet büyüklerine hakaret gibi algılama abesliği, hiçbir mantıkla ve aklıselim anlayışla açıklanamaz. Bizler bu soruşturmanın sadece Sayın Genç’e değil, onun şahsında tüm vatansever- milliyetperver insanlara yönelik olduğunu düşünüyoruz.” değerlendirmesini yaptı. Vali Yardımcısı Genç’in açıklamalarını, devletinin itibarını ve milletinin onurunu korumak adına hissiyat bildirici, fikir ve düşünce hürriyeti kapsamında devletin temsilcisi olarak görev ve sorumluluğunun gereğini yaptığını düşündüklerini söyleyen Doç. Dr. Çağlayan, “Sayın Vali Yardımcısı'nın bu olaydan dolayı cezalandırılması, vatan ve millet düşmanlarını cesaretlendirecektir. Sayın Genç’in açılıma kurban edilen vatansever bürokratlar arasına girmemesini temenni ediyoruz. İstiklal ve kurtuluş mücadelemize meydan okuyanlara karşı, Samsunlu hemşehrilerimizin hissiyatına tercüman olan, sosyal medyadaki bu açıklaması Türk milletine düşmanlık besleyenleri sevindirecek, sevdalı olanları üzecektir.” ifadelerini kullandı. 
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER