ULUSLARARASI AVRASYA EĞİTİMCİLERİ FEDERASYONU İSTANBULDA BULUŞTU...

ULUSLARARASI AVRASYA EĞİTİMCİLERİ  FEDERASYONU İSTANBULDA BULUŞTU...
 
ULUSLARARASI AVRASYA EĞİTİMCİLERİ  FEDERASYONU ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ SOYDAŞ EĞİTİMCİLERLE  İSTANBULDA ŞÖLEN HAVASINDA  KUTLADI
                   11 Ülke  Türk Öğretmenler Derneğinin bir araya gelerek oluşturduğu Ülkemizin ilk uluslararası  kuruluşu olan Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu İstanbul Temsilciliğince Federasyonun Genel Başkanı Sayın Şuayip ÖZCAN Beyin katılımıyla öğretmenler 24 Kasım  Öğretmenler gününü büyük bir şölen havası içerisinde kutlamıştır. 21  Kasım 2013 Günü Romanya Demokratik  Türk Birliği Eğitim Komisyonu üyeleri, Romanya Türk- Tatar Öğretmenler Birliği üyeleri ve Romanya Eğitim Bakanlığında Genel Müdür, Bakanlık Müfettişleri, sendikacılar, köstence eğitim müfettişleri, bir çok okul müdürü ve öğretmenleri İstanbul -Üsküdar Mehmetçik Ortaokuluna ziyarete gelmişlerdir.
                   Federasyonun istanbul Temsilcisi olan okul Müdürü Mehmet ARSLAN iki ülke öğretmenlerininde katıldığı bir toplantı düzenlemiş misafirlerle iki dost ülkenin eğitim konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Fedarasyonun İstanbul temsilcisi Mehmet ARSLAN açılış konuşmasını yaptıktan sonra sözü Fedarsyon Genel Başkanı ve Eski MEB Bürokratı Şuyip Özcan Beye vermiştir. Şuayip ÖZCAN Bey Gazi Mustafa Kemal   Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında kendisine verilen Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanın kabulu dolayesiyle 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım gününün Öğretmenler Günü olarak kutlanmasının çok yerinde bir davranış olduğunu  kendilerinin Atatürk’ün eğitim anlayışını devam ettirmek istediklerini ve onun yolundan ayrılmayı düşünmediklerini dile getirmiştir. Daha sonra söz alan Romanya Milli Egitim Bakanligi , Turkce mufettişi, VildanBormambet, Köstence Milli Egitim Müdürlüğu, Türkçe müfettişi İkbal Anefi, Mecidiye “Kemal  Atatürk” Ulusal Koleji, müdür yardimcisi Ozgur Kivanc Türkiye Cumhuriyetinin kendilerine çok büyük yardımı olduğunu ve Anavatana bu sebeple minnettar olduklarını dile getirmişlerdir. Yalnızca Türkçe Öğretiminde materyal eksiklikleri olduğunu dile getirmişlerdir.
 
                   Daha sonra söz alan  Romanya Milli Egitim Bakanligi, Azınlıklar Dili  Genel müdürü Domokos Szocs kendisinin Macar asıllı olduğunu ve Türkiyeye üç kere  gelmiş olmasına rağmen Macaristana hiç gitmediğini söyledi. Türklerin Romanyadaki soydaşlarına gösterdiği ilgiyi kıskandığını dile getirmiştir. Karşılklı hediyelaşmenin akabinde Üsküdar Mehmetçik Ortaokulu İle Köstence ” Ion Jalea” 24 Nolu Okulu ile kardeş okul protokolu imzalanmıştır. Daha sonra iki ülkenin eğitimcileri birlikte akşam yemeği yemişlerdir.
                    Cumartesi günü gündüz misafirler Kapalı Çarşı ve diğer tarihi mekanları gezip alış veriş yapmışlardır. Akşam Üsküdar Kirazlıtepede bulunan Yaşam Merkezindeki  18.30 yemekli toplantıya yine Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu Genel Başkanı Şuayip Özcan, Üsküdar MEM Müdürü İlyas Tekin, Federasyon İl Temsilcisi Mehmet Arslan, Türk Eğitim –Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı Enver Demir, Türk Eğitim- Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Fuat Yiğit, Türk Eğitim – Sen İstanbul 3 Nolu Şube Sekreteri ve Taştelen Endüsrti Meslek Lisesi Müdürü Ayhan Akdağ, Özel Acıbadem Anadolu Lisesi sahibi ve kurucusu Talip Yahşi,
                    Ve Romanyadan Milli Egitim Bakanligi Turkce mufettişi Vildan Bormambet, Romanya Milli Egitim Bakanligi, Azınlıklar Dili  Genel müdürü Domokos Szocs, Köstence Milli Egitim Müdürlüğu, Türkçe müfettişi Anefi Ikbal,  Köstence Milli Egitim Müdürlüğu, Avrupa projeleriyle görevli müfettiş Simina Ioana Radoslav , Köstence ili Eğitim Sendika, başkanı  Iosif Mitica, Köstence “Andrei Şaguna” Universitesi,Prof. dr. doc, Regep Ghiursel, Köstence “M. Koiciu” Ilkokulu, Türkçe ögretmeni Osman Melek, Romanya Demokrat Türk Birliği , Hakses gazetesi, redaktorü  Ibraim Nurgian, Romanya Demokrat Türk Birliği , Hakses gazetesi, redaktorü Asan Sorina,  Köstence “M. Koiciu” Ilkokulu, sinif öğretmeni Turkoglu Serin, Mecidiye “Kemal  Atatürk” Ulusal Koleji, müdür yardimcisi Ozgur Kivanc, Mecidiye “Kemal  Atatürk” Ulusal Koleji, müdürü Accan Mologani,  Director  Grad. Româno- turcă, Medgidia Mustafa Mazis, Köstence “Zubeyde Hanîm”Anaokulu, müdürü  Aiten Regep,  Köstence “Zubeyde Hanîm”Anaokulu, sinif öğretmeni Bechir  Filiz, Köstence Spor Lisesi, Türkçe ögretmeni , Iomer Subihan, Tuzla Ilkokulu, Türkçe ögretmeni Memet Sibel, Tulcea “Alexandru Ciucurencu” Ilkokulu , Türkçe ögretmeni  Nurten Mahmudi,   Köstence “Zubeyde Hanîm”Anaokulu, Inglizce öğretmeni Bormambet Aighiul, Köstence Ovidius Universitesi, Dil ve Edebiyat Fakültesi, okutmanı   Veronica Nedelcu      Şcoala Gimnazială  „Adrian V. Rădulescu” Murfatlar,  Ene Ulgean,  Köstence ” Ion Jalea” 24 nolu Okulu, Müdürü Corina Teodorov, Köstence Pedagoji Koleji, Turkçe öğretmeni  Musledin Firdes, Köstence “B.P.Hasdeu” Ilkokulu, sınıf ögretmeni Filiz Talagai, Valu 2 Ilkokulu, , Turkçe öğretmeni  Abduraman Meriç,  Grup Şcolar Cobadin, sınıf ögretmeni, Idris Ulivan, Mecidiye “C-tin Brâncuşi” Ilkokulu, Turkçe öğretmeni Once Ceku katılmışlardır.
                   Ulusal basınında takip ettiği yemek ve iş birliği sohbetleri karşıklı hediyeleşme ve belge dağıtımından sonra Helikon Otelde başka ikramla devam etti. Her iki ülkenin sendikacıları kendi aralarında sendikal konularda sohbet ettiler. Okul ve kurum müdürleri bilgi paylaşımında bulundular. Avrasya Eğitimcileri Federasyonun Genel Başkanı Federasyonun çalışmaları hakkında bilgi Verdi. Akabinde  orkestra eşliğinde Türk Halk oyunları oynandı… Daha sonra Soydaş ve Misafir Öğretmenlerin memnuyetlerini ifade eden vedalaşma yapılarak misafirler uğurlandı.
 
                                                                            
Mehmet ARSLAN
Yönetim Bilimi Uzmanı
Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu
İstanbul Temsilcisi
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER