ÜCRETSİZ ULAŞIMA YIL İÇİNDE BAŞLANACAK...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz şehir içi ulaşımına ilişkin yasal düzenlemenin bu yıl içerisinde tamamlanarak uygulmaya geçileceğini belirtti.

ÜCRETSİZ ULAŞIMA YIL İÇİNDE BAŞLANACAK...

Bir soru üzerine 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz şehir içi ulaşımına ilişkin bilgi veren Müezzinoğlu, konunun Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirildiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da grup konuşmasında bu konuyu dile getirdiğini hatırlattı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu konunun yasal düzenlemesinin altyapısını hazırladığını kaydeden Müezzinoğlu, ''Benim kanaatim 1 ay içinde Meclis'e gelir. Önümüzdeki 1-2 ay içinde de uygulamaya gider. Biraz rötar olsa da bu sene uygulamaya koyacağız'' dedi. 

Yaşlıların bu hizmetten günün her saatinde yararlanacağını ifade eden Müezzinoğlu, özellikle şehirlerarası indirimin de yaşlılara fayda sağlayacağını kaydetti. 

''65 yaşına yaklaşıyoruz biz de bunu istiyoruz'' diye espri yapan Müezzinoğlu, ''Artık Türkiye'de sağlık da çok farklı bir boyuta geldi. Ortalama yaşam standardımızı 80'li yaşların üstüne doğru taşımaya çalışıyoruz. 2023'lerde ortalama yaşam süresinde 82-83 yaşları hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER