TEBER AİDATI KALDIRACAK...

Teber, aidatı kaldıracak

TEBER AİDATI KALDIRACAK...
350 bin kişilik üyesiyle Türkiye'nin en büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi 22 Mayıs'ta Türk Telekom Arena'da yapılacak.
 
İTO Başkanlığı için şu ana kadar aday olduğunu resmen açıklayan ilk isim Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdullah Teber oldu. Mevcut başkan Murat Yalçıntaş aday olmayacağını söyledi, ancak tabandan gelebilecek 'devam et' baskısına nasıl bir cevap vereceği henüz belli değil.
 
'Bambi' de çalışıyor
 
Diğer taraftan son yapılan İTO meclis toplantısında bazı üyeler kürsüden aday olması halinde İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar'ı resmen destekleyeceklerini açıkladı. Çağlar ise bu açıklamalara şimdilik 'gülerek' cevap veriyor. Çünkü Çağlar, meslek komite seçimlerini görmek istiyor. Seçimleri öncesinde Bambi Cafe'nin Başkanı Fatih Güner de nabız yoklayanlar arasında. Tüm bu gelişmeler yaşanırken İTO başkanlığı için aday olduğunu belirten Abdullah Teber, seçilmesi halinde yapacaklarını da açıklamaya başladı.
 
Faaliyet belgesi internetten
 
Teber, başkanlığa dönüşüm ve değişim için aday oluduğunu belirterek, "Göreve geldiğimde ilk işim İTO üyelerinden alınan aidatı kaldırmak olacak. Bu konuyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacağım" dedi. Ayrıc üyelerin faaliyet belgelerini internet üzerinde alacakları bir sistemi hayata geçireceğini de vurgulayan Teber, bunun için de herhangi bir ücret ödenmeyeceğini bildirdi.
 
Seçimler 3 bölgede yapılsın
 
Abdullah Teber, İTO seçimlerinin sadece TT Arena stadında yapılmasını eleştirdi. Bir önceki seçimde CNR'de yapılan seçimler yüzünden havalimanı trafiğinin kilitlendiğini hatırlatan Teber şunları söyledi:
 
"22 Mayıs'taki seçimlerde de insanlar Arena'ya ulaşmak için trafiği kilitleyecek. Biz diyoruz ki, seçim için İstanbul'un üç yerinde oy verilebilsin. Böylece hem trafik olmaz hem de sadece yüzde 8'lerde olan katılım oranı artırılır."
 
Abdullah Teber'e (ortada) PAGEV Başkanı Mehmet Uysal da destek verdi. 
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER