TAŞRA ŞUBE MÜDÜRÜ SAYISI ARTACAK

MEB, taşradaki şube müdürlüğünün sayısını arttıracak

TAŞRA ŞUBE MÜDÜRÜ SAYISI ARTACAK


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, uzaktan eğitim yoluyla 85 bin sınıf öğretmeni ve okulöncesi öğretmenine yönelik eğitim seminerinde, taşradaki norm kadro tespitine de değindi.
 
Bir ilde sadece okul sayısı, öğretmen sayısı ve öğrenci sayısı üzerinden, taşraya norm şubemüdürü tahsisinin yanlış olduğuna dikkat çeken Zararsız "Bakanlıktaki tüm Genel Müdürlüklerin illerdeki izdüşümleri oluşturulacak" dedi
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 12 yıl Önce

Tez elden uygulanması elzem bir yapılanma olur ancak; hepsini EÖHS özeline sıkıştırmak kadar yanlış bir şey olamaz. Yıllarca yanlış yapılan "Devlet Dairesini (MEM) sınıf, öğretmen, öğrenci formatı" ndan kurtulması lazım. Arkadaşların kabrisi yıllardır memurları ve diğer çalışanları bezdirmiştir. Kendilerinden başka T.C. Devleti'nde MÜDÜR yok sanıyor vatandaşlar.Yeni yapılanma çerçevesinde; ihdas edilecek Şube Müdürü kadroları 3 veya 4 hatta 5 alanda kategorize edilmeli. EÖHS Öğretmen kökenli personel Eğitim-Öğretim Şb., Öğrenci İşleri Şb., Kurslar Şb., Yurtlar Şb., Eğitim Planlama Şb., ARGE Şb. vb. eğitim alanındaki işler için, GİHS İdari kökenli personel Muhasebe Şb., Taşınır-Taşınmaz Mal Şb., Satınalma Şb., İnsan Kaynakları Şb., Varsa İştirakler Şb., İşletmeler Şb.,Döner Sermayeli Kurumlar Şb. vb. idari ve mali alandaki işler için, THS teknik kökenli (Mimar, Mühendis vb.)personel Yatırımlar Şb., İnş. Planlama Şb., Kontrollük Şb. vb. teknik işler için, SHS sağlık kökenli personel Sağlık Şb. vb. sağlık işleri için değerlendirilerek ATAMALAR YAPILMALIDIR.Şimdiki haliyle eski tas eski hamam devam edecekse hiç bir hükmü kalmaz. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılıklarına ğretmen, Şube Müdürlüklerine Öğretmen, Basımevi Müdürlüklerine Öğretmen, Döner Sermaye İşletmelerine Öğretmen, Öğretmenevlerine Öğretmen, Halk Eğitim Merkezlerine Öğretmen, Kamplara Öğretmen, Tesislere mevcut 190 sayılı Genel Kadro UsulüHk. Kanun'na göre ihdas edilerek atanmış GİHS Tesis Müdürleri olmasına rağmen yine de 2. görev niteliğinde Öğretmen, Çıraklık Merkezlerine Öğretmen, Eğitim ve Uyguama Merkezlerine Öğretmen, geriye ne kaldı. Yılarca bu aymazlıktan bi haber olan Bakanlık sanırım kısa sürede yapılanmayı düzenler. Bir de bu atamaların hepsi EÖHS ve 657/88. madde kapsamında 2. görev niteliğindedir. 190 saylı Genel Kadro Usulü Hk.Kanun'a göre böyle kadro unvanları bile yok.Herkes kendi işini yapsa daha verimli olmaz mı? Sayın Bakanımızı ve ekibini profesyonel bir yönetsel anlayış çerçevesinde yeni yapılanmayı gerçekleştireceğine inancım sonsuz, sonuna kadar da destekliyorum. Sayın Öğretmenlerimizin başka başka işlerde ikame edilerek başlarının derde girmemesi lazım. Herkese ve özellikle de öğretmenlerimize sonsuz saygılarımı sunarım.

SIRADAKİ HABER