ŞOK ŞOK MİLLİ EĞİTİM BAKANI DİNÇER HÜSEYİN ÇELİK'İ NEDEN DÖVECEKTİ !

"Ömer Dinçer, Hüseyin Çelik'e o kadar sinirli ki... Suriye, uçağımızı düşürmeseydi, Bakan Bey Hüseyin Çelik ile çok büyük bir kavga edecekti. Hatta odasına gidip dövmeyi bile düşünüyordu." Bu iddialar Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet TAKAN'a ait

ŞOK ŞOK MİLLİ EĞİTİM  BAKANI DİNÇER HÜSEYİN ÇELİK'İ NEDEN DÖVECEKTİ !
AKP’nin içi Suriye’den, Tayyip Erdoğan’ın durumu da Beşşar Esad’dan daha da kötü” desek yeridir.
Uzun süredir sizleri, AKP içinde giderek büyüyen kargaşa ile ilgili haberlerden mahrum bıraktığımın farkındayım.
Dış politika ile ilgili gelişmelerden 1 günlüğüne sıyrılalım. AKP içinde neler oluyor?.. 
Bakalım!..
Önce, en sıcak bilgi;
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AKP’ye geçeceğinin MKYK’da tartışılmasının ardından parti içinden bazı kaynakların bunu basına servis etmesi ile birlikte yeni bir kavga patlak verdi.
AKP içindeki bu “sızma” dan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik sorumlu tutuluyor. Tayyip Erdoğan’ın da Çelik’in gelişmelerle ilgili çıkışlarına çok kızdığı söyleniyor. AKP kaynaklarına göre; Numan Kurtulmuş da Çelik’ten ve söylemlerinden duyduğu rahatsızlıkları Tayyip Erdoğan’a aktardı ve her iki genel başkan da “aynı duyguları” paylaştı.
Hüseyin Çelik’ten sıkıntı duyan bir tek Tayyip Erdoğan değil. AKP’lilere göre Erdoğan’ın yakın arkadaşı Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de Çelik’e çok öfkeli. Ömer Dinçer, Hüseyin Çelik’in “hâlâ” Bakanlığa müdahalelerine ve en son patlayan mektup krizinde takındığı tavra çok tepkili. AKP’liler diyor ki;
“Ömer Dinçer, Hüseyin Çelik’e o kadar sinirli ki... Suriye, uçağımızı düşürmeseydi, Bakan Bey Hüseyin Çelik ile çok büyük bir kavga edecekti. Hatta odasına gidip dövmeyi bile düşünüyordu. Suriye olayı bu kavgayı erteletti.” 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de AKP içindeki sıcak savaşı çok yakından takip ediyor.
Gül, o kadar yakından takip ediyor ki; tutuklu milletvekillerinin durumunu görüşmek üzere gelen eski ve ünlü bir siyasi ve şu anda avukatlık yapan isme söyledikleri gerçekten çok ama çok ilginç. Gül, Tayyip Erdoğan’dan dert yanmış!.. Arada şöyle bir diyalog geçiyor:
AG:
“Ben de bu durumdan çok sıkıntılıyım. Bunu defalarca da dile getirdim. Bu insanların içeride tutulmasına bir mana veremiyorum. Bizim 1996-97’de yaptıklarımız daha da ileriydi...” 
Av:
“Efendim, siz şu anda bu işleri çözme makamındasınız.” 
“Kaç defa ifade ettim söyledim. Ama bu Tayyip Erdoğan ile bu işler olmuyor.” 
İki ismin geçmişten gelen dostluklarından dolayı söz bir ara Cumhurbaşkanlığı yarışına geliyor ve Gül diyor ki;
“Tekrar AKP’nin başına dönersem Tayyip Erdoğan’ın ekibiyle çalışmam.” 
AKP Genel Merkezinden son bir not ile tamamlayalım. Genel fotoğrafı çekmek size kalsın.
AKP’de, Tayyip Erdoğan’ın ameliyatları sırasında olup bitenler hâlâ konuşuluyor. Parti kulislerinde konuşulanlara göre; Tayyip Erdoğan hasta yatağında yatarken, “bundan sonrası için alternatif arayanlar” ın görüntülü toplantı kasetleri “patron” un elindeymiş. Tayyip Erdoğan 50 milletvekili ile görüşmeleri tamamen kesmiş. Tayyip Erdoğan’ın “küstüğü” milletvekilleri gruplar halinde Çankaya Köşkü’ne taşınıyormuş. Erdoğan taraftarları Bülent Arınç’ı “yalnızlaştırma” kararı almış.
Hüseyin Çelik’e gelince?
Onun hakkındaki iddia daha da iddialı!..
“Çelik, AKP’den kopacak, ama iyi bir gerekçe bulmak için çaba gösteriyor ...” 
 
Ahmet TAKAN 
 
Yazının Devamını Görmek İçin Tıklayınız
Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER