Sarıyer'de Eczacıbaşı katliamı

Eczacıbaşı Topluluğu Zekeriyaköy'de inşa edeceği gayrimenkul projesi için bir tepeyi tamamen traşladı. Orman katliamı yapılan "Ormanada" projesi kapsamında zenginler için villalar inşa edilecek. Katliama imza atan Eczacıbaşı Topluluğu aynı zamanda İstanbul'daki sanat faaliyetlerinin başlıca sponsorlarından biri.

Sarıyer'de Eczacıbaşı katliamı

Eczacıbaşı Topluluğu, İstanbul Sarıyer'de Zekeriyaköy-Uskumruköy yolunda sağda kalan bir tepeyi bir hafta içerisinde tamamen traşladı. Yeşillikler içerisindeki tepe ağaçtan arındırılırken yapılan orman katliamı Sarıyerlilerin tepkisini çekti.

Konut projesi için yapılan orman katliamından sonra tepe çırılçıplak kaldı.
 

Orman katliamının nedeni ise, Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın yeni konut projesi "Ormanada".

Ormanada için yapılan tanıtımda, "220 dönümlük bir yaşam alanı olarak tasarlanan Ormanada, Zekeriyaköy’de, kentin nefes aldığı ormanın tam ortasında, dört bir yanı orman ve yeşil alanlarla kaplı, doğanın içinde bir hayat sunuyor" denildi.
 

Ancak hazırlanan tanıtımda, 220 dönümlük etrafı yeşilliklerle çevrili proje için "Ormanada"nın üzerinde yükseleceği alanda ağaç katliamı yapıldığı bilgisine ise yer verilmedi.

Orman katliamının yapıldığı alanda, 188 adet beş farklı tip villa ile 71 adet dört farklı tip sıra ev inşa edilmesi planlanıyor.

Sarıyer'de yapılan katliamın bir benzeri, İstanbul'un Anadolu yakasında Beykoz semtinde inşa edilen Acarkent iiçin yapılmıştı. Büyük tepki gören proje, İstanbul'un en güzel ormanlık alanlarından birini yok etmişti.

Sanata destek veriyor (!)
Ezcacıbaşı Topluluğu, özellikle İstanbul'daki sanat faaliyetlerine verdiği destekle tanınıyor.

Bir yandan orman katliamı yapan topluluk, öte yandan sanat faaliyetlerine sponsorluk yaparak 'farklı bir imaj' yaratmaya çalışıyor.

Eczacıbaşı Topluluğu, 2006 yılından bu yana İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın 'öncü sponsoru.'

Topluluk, kültür ve sanat alanındaki diğer etkinliklerini İstanbul Modern Sanat Müzesi, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ve VitrA Seramik Sanat Atölyesi aracılığı ile sürdürüyor.


RESMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER