Rauf Denktaş hastaneye kaldırıldı

Yüksel tansiyon hastalığı bilinen ve yine bu nedenle hastaneye kaldırılan Rauf Denktaş'ın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Rauf Denktaş hastaneye kaldırıldı

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Girne'deki konutunda rahatsızlanan ve ilk müdahalede tansiyonunun aşırı yükseldiği tespit edilen Denktaş, Lefkoşa'daki Doktor Burhan Nalbantoğlu devlet hastanesinden Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi.

87 yaşında olan ve 2003 ylında ABD'de bypass ameliyatı geçiren Denktaş'ın durumuyla ilgili, hastaneye giden KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açıklamalarda bulundu.
 

Eroğlu, Denktaş'ın beyin damarlarından birinde pıhtı attığını ve dolayısıyla sol tarafında bir güçsüzlük ve şuur bulanıklığı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

''Şu anda yoğun bakımda olup, ilk hastaneye geldiğine göre müspet yönde, olumlu yönde bir gelişme olmuştur. Konuşabilmektedir ve sol elini, sol ayağını oynatabilmektedir. Dolayısıyla iyiye doğru bir gidiş vardır.

Temennimiz, yarın sabaha kadar aldığı ve alacağı ilaçlarla pıhtının daha da küçüleceği ve fonksiyonların daha da mükemmel şekle dönüşebileceği şeklindedir. Tabi ki doktorlarımız temkinli konuşuyorlar, ama ilk andaki risk bize göre azalmış bir vaziyettedir. Yarına, daha iyi bir noktada Sayın Cumhurbaşkanımızı görebileceğimize inanıyoruz."

"PANİĞE GEREK YOK"
KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, ''fazla paniğe gerek olmadığını'', Denktaş'ın ''emin ellerde olduğunu'' söyledi. Eroğlu, bir soru üzerine, anjiyo çekilirken Denktaş'ın yanında olduğunu belirtti.

''ŞUURU AÇIK''
Denktaş'ın şuuruyla ilgili bir soru üzerine de YDÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Pro. Dr. Erkan Kaptanoğlu, ''Şuuru açık. Ama açık da olsa şuurun kademeleri var. Kendinden bir oryantasyon bozukluğu vardı. Şimdi daha iyi'' dedi.

ANKARA'DA AMBULANS UÇAK HAZIR
Eroğlu, basın toplantısını, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve YDÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Profesör Dr. Erkan Kaptanoğlu ile birlikte düzenledi.

Denktaş'ın tedavi için Türkiye'ye götürülmesinin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine Kaptanoğlu, ''her çeşit girişimi yapmaya kabiliyetleri olduğunu ve gerekenin de çok hızlı bir şekilde yapıldığını'' söyledi.

Büyükelçi Akça da aynı soru üzerine, Ankara'da bir ambulans uçağın hazır tutulduğunu, ancak doktorun buna gerek olmadığını tedavisinin burada yürütüldüğünü söylediğini aktardı.


 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER