PRETOSTO

Uluslar arası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu,Kosova Eğitim Bakanlığının,Osmanlı devletini "İşgalci"göstermesini Protesto etti...

PRETOSTO
 PRETOSTO
Sayın:   Rame Buya
Eğitim Bakanı
Piriştine/KOSOVA
Sayın bakan; tarih ders kitaplarınızda hiç yer almaması gerekirken, bu güne kadar Osmanlı Devletini “İşgalci” olarak göstermeniz büyük bir talihsizliktir.
Geçen yıl Milli Eğitim Bakanımızın ülkenizi ziyaretlerinde, karşılıklı olarak iki ülkeyi ilgilendiren tarih kitaplarında konularla ilgili daha duyarlı davranılması ve çocuklarımıza ırkçılığı çağrıştıran öğretilere yer verilmemesi konularından vaz geçilerek, varsa bunların ayıklanmasıyla ilgili varılan antlaşma doğrultusunda bir komisyon kurularak gereken çalışmaların yapılmasına rağmen her hangi bir değişikliğe gidilmemiştir.
Aksine ülkenizin en büyük gazetelerinden “Bota Sot’a” verdiğiniz beyanatta “Osmanlı Devletinine Kosova tarih kitaplarında işgalci dışında başka bir sıfat veremeyeceğinizi” söylemeniz, başta biz eğitimciler olmak üzere tüm Türk halkını derinden yaralamıştır.
1389 yılından başlayan birlikteliğimiz 1913 yılına kadar gecen beş yüzü aşkın zaman dilimi içerisinde oluşmuş ve bu günde devam eden kardeşliğimizi etkilemediği gibi sözlerinizde bir anlam ifade etmemektedir.
Ayrıca o dönem içerisinde Kosova’nın yönetimini Arnavut asıllı sadrazam ve üst bürokratlar tarafından yönetildiğini ve bu günde ülkemiz yönetiminde bir hayli Arnavut asıllı Türk vatandaşlarının olduğunu unutmuş görünüyorsunuz. Gerek geçmişte, gerekse şimdi Türklerin hep yanınızda olduğunu, eğer bu gün varsanız Türkler sayesinde var olduğunuzu unutmuş olmanız bizlerde hayal kırıklığı yaşatmıştır.
Her şeyi unutmuş olabilirsiniz ama bu gün Türkiye’de yüz binlerce Arnavut kökenli vatandaşlarımızın, Türklerle aynı koşullar içerisinde kardeşlik duygularıyla yaşadığını unutmanız neslinize karşı bir hakaret oluşturmaktadır.
Sayın Bakan; Unutmayınız ki Türkler dün nasıl Kosova halkının yanındaysa bu günde size rağmen Kosovalı kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir. Sizin gibi Türk milletine bakışı aykırı olanların görüşleri Türk milletinin büyüklüğünden bir şey kaybettiremeyeceği gibi daha da güçlenmelerini sağlayacaktır.
On bir devletin eğitimcilerinin üst kuruluşu olan Avrasya Eğitimcileri Federasyonu olarak bu talihsiz beyanatınızı kınıyor. Beyanatınızı tekrar gözden geçirmeni ve tarih kitaplarınızda Osmanlı devletini “İşgalci” olarak gösterilmesine son verilmesini bekliyoruz. Ayrıca bir dosta yakışmayan beyanatınızdan dolayı da sizi kınıyoruz.
 
 
             Şuayip ÖZCAN
Uluslar arası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu Genel Başkanı
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER