ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 52'Sİ 'İSTİSMARA ŞAHİDİM' DEDİ

Öğretmenlerin % 52’si ‘istismara şahidim’ dedi

 ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 52'Sİ 'İSTİSMARA ŞAHİDİM' DEDİ
Anadolu Eğitim Sendikası’nın 45 merkezde 679 öğretmenle birebir yüzyüze görüşerek yaptığı anketten, öğrenci ve öğretmenlerin uğradığı istismar ve baskıyı gösteren çarpıcı sonuçlar çıktı.
 
Araştırma sonuçları özetle şöyle:
- Öğretmenlerin yüzde 52’sinin öğrenci istismarına veya şüpheli durumlara şahit olduğunu, eğitim kurumlarındaki cinsel istismar olaylarının gizlendiğini söyledi.
 
‘Siyasi baskı var’
- Öğretmenlerin yüzde 56’sı siyasi baskı yapılmadığını, yüzde 44’ü ise kısmen de olsa siyasi baskıya maruz kaldığını ifade etti.
- “Mesleğimle ilgili çalışmalarımda veliler tarafından uygulanan şiddet eğilimli davranışlara maruz kaldım” ifadesine öğretmenlerin yüzde 63’ü “hiç”, yüzde 19’u “kısmen”, yüzde 18’i ise “tamamen” cevabını verdi.
- “Yöneticiler ya da çalışma arkadaşlarım tarafından doğrudan, telefon ya da internet aracılığı ile cinsel istismara maruz kaldım” diyen öğretmenlerin oranı yüzde 17. 
- “Öğrencilere yönelik istismar vakalarının üstü örtülmektedir” ifadesine öğretmenlerin yüzde 28’i kısmen, yüzde 29’u ise, “tamamen katılıyorum” yanıtını verdi.
- “Öğrencilerin cinsel istismara maruz kaldığını biliyorum” ifadesine öğretmenlerin yüzde 24’ü “kısmen”, yüzde 28’i ise, “tamamen katılıyorum” yanıtını verdi.
- Öğretmenlerin yüzde 77’si ülke genelinde yaşanan istismar olaylarından etkilendiğini ve öğrencilerine mesafeli durduğunu belirtti.
 
‘Umutlu değiliz’
- Öğretmenlerin yüzde 10’u eğitim kurumlarındaki cinsel istismar olaylarının istisnai olduğunu, kamuoyunda abartıldığını düşünüyor.
- Öğretmenlerin yüzde 67’si Türkiye’deki örgün eğitimin niteliğinin, içeriğinin kendisini hiç tatmin etmediğini ve gelecek için umutlu olmadığını söyledi. (MİLLİYET)
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER