ÖĞRETMENLER SİSTEME HAZIR DEĞİL

Özellikle bu yıl 1. sınıfta okuyacak olan çocukların 60-84 ay arasında bulunacak olmalarını yasanın “farklı yaş gruplarının aynı mekanda bulunmamaları” yönündeki gerekçesiyle çeliştiğini söyleyen CHP, anasınıfı yaşındaki öğrencinin dersine sınıf, 5. sınıf öğrencisinin dersine ise branş öğretmeninin girmesinin doğru olmadığını belirterek bunun pedagojik yönden sakıncalı olduğuna dikkat çekti.

ÖĞRETMENLER SİSTEME HAZIR DEĞİL


 

 Eğitim sisteminin yönetmeliklerle düzenlenmesinin Anayasa’nın 42. maddesinin 2. fıkrasına aykırı olduğunu belirten CHP, yeni eğitim sisteminin ekonomik alt yapısının yetersiz olduğunu da Anayasanın 65. Maddesinde yer alan “Devlet, sosyal ve ekonomik alanlarda Anayasa ile belirlenen görevlerini ekonomik istikrarın korunmasını gözeterek, malî kaynaklarının yeterliliği ölçüsünde yerine getirir” ifadelerine ters düştüğünü ifade etti.
Dilekçesinde zorunlu din dersleri ve İmam Hatip okullarına ilişkin de, amacın dindar nesil yetiştirme projelerinin ilk ayağı olduğuna vurgu yapan CHP, somut işlem çağında olan 9-10 yaşlarındaki çocuklara analitik düşünme biçimi yerine dogmatik düşünme biçiminin dayatıldığını dile getirdi. “Ayrıca bu derslerin öğrenilmesi asgari düzeyde Arapça anlamayı gerektirmektedir ki, bu yaştaki bir çocuktan Arapça dilini bilmesi beklenemeyeceğinden ve beklenmesi de üzerinde ağır bir baskı yaratacağından yasa, rasyonel eğitim anlayışına ve BM Çocuk Hakları Sözleşmesi yoluyla, Anayasanın 90. maddesine aykırıdır” diyen CHP, bu derslerin çocuğun koşullandırılmasına dayandığını da dilekçesine ekledi.ESRA KOÇAK/ANKARA

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER