Milli Eğitim Bakanlığı personeli zehirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Beşevler ve Tandoğan'daki binalarındaki yemekhanelerde öğle yemeği yiyen 600'ün üzerinde personel, "gıda zehirlenmesi" şüphesiyle çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı personeli zehirlendi
Edinilen bilgiye göre, Tandoğan'daki MEB Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığında öğlen çıkan et döner, ayran, pilav ve tatlıdan oluşan yemeği yiyen personelin büyük bir bölümü rahatsızlandı.

Karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle durumları ağırlaşan personel için olay yerine 7 tane 112 ambulansı geldi. Yapılan ilk müdahalenin ardından serum takılan personel, Ankara'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılanlar arasında hamile bir kadın da bulunuyor.

112 personeli, şu an için durumu ağır olan kişi bulunmadığını bildirdi.

Benzer şikayetleri, Beşevler'deki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere MEB'in Beşevler'deki kampüsünde bulunan binalardaki personelin de yaşadığı ve civardaki hastanelere başvurdukları öğrenildi.

Bakanlık ise Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne yemek numunesi gönderdi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı personelinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili, "Hastalarımızın tablosu, besin zehirlenmesiyle uyumlu olup, tetkikler tamamlandığında kesin sonuç verilebilecektir" dedi.

Hasta sayısı: 624

Aksoy, yazılı açıklamasında, bugün saat 14.30 itibarıyla kamu ve özel birçok sağlık merkezine bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle yoğun hasta başvurusu olduğunu bildirdi.

Söz konusu başvuruların MEB Beşevler Kampüsü personelinden geldiğini ve aralarında çocukların bulunmadığını belirten Aksoy, "Şikayet sayısı fazla olsa da genel durumların iyi olduğunu" kaydetti.

Mustafa Aksoy, "Başvuran hasta sayısı şu an itibarıyla 624 kişi olup, birçoğu ayakta tedavi edilmiştir. Bazı hastalarımız da hastanelerin acil servislerinde gözlem altındadır. Hastalarımızın tablosu, besin zehirlenmesiyle uyumlu olup, tetkikler tamamlandığında kesin sonuç verilebilecektir" ifadesini kullandı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yasemen Işık Taner de gıda zehirlenmesinin, yemeğin yanında içilen ayrana bağlı olarak çıkmış olabileceğini belirterek, "Muhtemelen stafilokok auerus (bir bakteri türü) olduğunu düşünüyoruz çünkü yemekten 1-3 saat sonra kendini gösteriyor" dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Demircan da, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan personelden 10-15'inin, kendilerini kötü hissettikleri için yatarak tedavi edildiğini, ancak tehlikeli bir durumun olmadığını bildirdi.


RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ


Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
adem kunt
adem kunt - 14 yıl Önce

Sayın Bakanda zehirlenmiş mi? (Sözleşmeli eş mağduru olarak yazıyorum)

SIRADAKİ HABER