MİLLETVEKİLLERİNİ CUMHURBAŞKANINA ŞİKAYET ETTİLER ...

Cumhur, cumhurun meclisindeki vekillerini, cumhurun başkanı Cumhurbaşkanına şikâyet etti.

MİLLETVEKİLLERİNİ CUMHURBAŞKANINA ŞİKAYET ETTİLER ...
Sayın: Abdullah GÜL
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Sayın Cumhurbaşkanımız; temsil ettiğiniz biz cumhurun memnuniyetsizliğini ve şikâyetlerini zatıâlilerinize arz ederek, problemlerimize çözüm bulacağınızı biliyor ve size olan güvenimizi ifade etmek istiyoruz.
Malumunuz olduğu üzere cumhurun meclisinde, cumhurun oylarıyla seçilmiş vekillerimiz, 2012 yılında, mecliste bir gece operasyonuyla kendilerinin ve emekli olmuş vekillerin maaşlarına inanılmaz oranda zam yapmışlardır. Emekli vekil maaşlarını önce 5 800’e hemen akabinde ise 8 100 liraya çıkarmışlardır. Hem emekli, hem de aktif milletvekili maaşı ise bu artışlarla 24 bin liraya yükselmiştir. Bununla da yetinmeyerek emekli hakkını doldurmamış 220 milletvekiline de emeklilik hakkı kazandırmışlardır.
Üç milyon emeklinin maaşlarına ise simit parası kadar zam yapılmıştır. Bağ kur emeklisi 600 lira, SSK emeklisi ise 750 lira ile geçinme zorunda bırakılmıştır. Asiller yavan ekmek ve kuru soğana muhtaç bırakılırken, vekillere bal ve kaymak ikram edilmiştir.
Bu durum bile vekillerimizi tatmin etmemiş olacak ki, 2013 yılına gelindiğinde ise aynı yöntemi tekrar uygulamaya koyarak, kendilerine, eş ve çocuklarına, anne ve babalarına estetik ameliyatları da dâhil sağlık giderlerini ödettirmeyi.
Eskisiyle, yenisiyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinden yararlanmak. Temsil niteliğindeki harcamalarını da devlete karşılattırmak, kendileri, emekliler ve çocuklarına ömür boyu diplomatik pasaport kullanma hakkı sağlamak. Sınırsız silah ruhsatı sahibi olmayı ve trafikte geçiş üstünlüğüne sahip olmayı getirmeye çalışmaktalar.
Getirilen bu haklardan eski vekil olma veya vekil eşi olmadan dolayı PKK üst yönetiminde olan, halen Kongre-Gel başkanlığı yapan, Ergenekon sanığı ile bazı esrar eroin kaçakçıları da faydalanmaktadır.
Sayın Cumhurbaşkanımız bunları yapanlar ayrıca meclisteki tutum ve davranışları, kullandıkları sinkaflı sözlerden dolayı ailemizle birlikte evlerimizde haberleri izlemekten utanır hale geldik. Türk töresinde ve İslam ahlakında insanların bir birlerine karşı saygılı ve başkalarına örnek olması istenmesine rağmen, vekillerimizin yaptıkları bizleri derinden yaralamaktadır.
Bu durum gelişme çağında olan çocuklarımızın kimyasını bozmakta ve yavrularımız için kötü örnek teşkil etmektedir. Bu da gelecekte toplumumuzu büyük tehlikelerin beklediğini göstermektedir.
Demokrasinin mabedi sayılan meclisimizde bizi temsil etsinler, bizi mutlu etsinler diye seçtiklerimizin davranışları cumhuru derinden yaralamış ve halkın parlamenter sisteme olan güvenini zedelemiştir.
Cumhurun fertleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcisi olarak, temsil ettiğimiz kesimin ve halkımızın sitemlerini ve söylemlerini duyurmak adına, içine düşünülen yanlışı ve üzüntülerimizi cumhurun temsilcisi olan zatıâlinize arz etmeyi uygun bulduk.
Cumhurun başı olan sizin, cumhuru koruyup kollayarak yanlışa dur diyeceğinize, cumhurun istememesine rağmen yapılanlara geçit vermeyeceğiniz umuduyla konuyu arz eder saygılar sunarız.
                                                                                                                                                                  13/05/201
Dr. Bahattin ERGEZER                                  Şuayip ÖZCAN
Avrasya Eğitimcileri Derneği                            Uluslararası                                        Avrasya Eğitimcileri Federasyonu
Genel Başkanı                                              Genel Başkanı                     
Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER