MEB'LE İLGİLİ VERİLEN SORU ÖNERGELERİ

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in cevaplaması isteğiyle TBMM Başkanlığı'na verilen soru önergeleri.

MEB'LE İLGİLİ  VERİLEN SORU ÖNERGELERİ
Aktif olarak görevde bulunan  Danışmanlarınız  hakkında  aşağıdaki   sorulanının cevaplandırılması gereği doğmuştur.
 
1-   Halen aktif olarak çalışmakta olan kaç danışmanınız vardır? Bu kişilerin ad ve soyadları nedir?
2-   Pasif konumda olan kaç danışmanınız vardır? Bu kişilerin ad ve soyadları nedir? Bu kişilerin maaşı ne kadardır?
3-   Aktif ve pasif olarak çalışmakta olan danışmanlarınızın her biri ayrı ayrı belirtilmek üzere mezuniyet bilgileri nedir?
4-   Danışmanlarınız kaç yıllık iş ve meslek deneyimine sahiptirler?
5-   Danışmanlarınız halen yapmakta oldukları bu göreve ne zaman getirilmişlerdir?
6-   Danışmanlarınız Bakanlığın kadrolu personeli midir? Yoksa açıktan atama ile mi göreve gelmişlerdir?
7-   Her biri ayrı ayrı belirtilmek üzere almakta oldukları maaş ne kadardır?
8-   Danışmanlarınızın görev tanımlan nedir? Her biri ayrı ayrı belirtilmek üzere hangi işleri yapmaktadırlar?
9-   Danışmanlarınızdan kendisine araç, cep telefonu, lojman tahsis edilen var mıdır? Varsa bu kişiler kimlerdir? Kendilerine tahsis edilen araç, cep telefonu ve lojmana ilişkin masraflar kim tarafından ödenmektedir? Bugüne kadar bu masraflara ne kadar ödeme yapılmıştır?
 
Bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatında görev yapan idari birimlerin mevcut uygulamalar ile kiralama usulü ile farklı birbirinden uzak binalarda hizmet vermeye çalıştığını gözlemlemekteyim. Bu doğrultuda aşağıdaki sorularımın yanıtlanması gereği doğmuştur;
 
1-   Kurumunuzun ve kurumunuza bağlı diğer birimlerinizden, merkez ve taşra teşkilatlan dahil olmak üzere kiralık binalarda hizmet vermekte olan birimleriniz mevcut mudur?
2-   Kurumunuzca kiralanmış olan binalar; hangi birimlerin hizmetleri için, hangi şehirlerdedir? Her biri için ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç yılından itibaren kiralanmıştır?
3-   Her bir kiralık mülk için ayrı ayrı belirtilmek üzere dilekçe tarihi itibariyle belirlenmiş olan kira bedelleri ne kadardır?
4-   Her şehir için kendi içinde değerlendirilmek üzere kiralanmış olan birimlerin birbirlerine uzaklıkları ne kadardır?
5-   Kiralanmış olan gayrimenkullerin sahipleri kimlerdir?
6-   Her bir kira sözleşmesi için ayrı ayrı belirtilmek üzere kira sözleşmeleri hangi tarihte sona ermektedir?
7-   Kira sözleşmeleri uyarınca her bir kiralık bina için ayrı ayn belirtilmek üzere kira artış oranlan nedir? Ne sıklıkla bedellerde artış yapılacaktır?
8-   Kirada bulunan birimler için kendi binalarına sahip olabilmeleri adına devam etmekte olan çalışmalar var mıdır? Eğer inşası devam eden bina var ise hangi tarihte kullanıma hazır olacaktır?
9-   Eğer devam eden inşaatlar var ise inşaatların tamamlanmasında durumunda fesih edilecek kira sözleşmeleri için mal sahibine ödenmek üzere belirlenmiş herhangi bir cezai şart var mıdır? Eğer cezai şartlar mevcut ise bu cezai şartlar hangi sözleşmeler içindir? içerikleri nelerdir?
 
Pek çok bakanlıkta görevden alının bürokratlar ile bu bürokratların yerine atanan bürokratlara aynı makam üzerinden çifte maaş ödemesi yapıldığı belirtilmektedir.
Yargı kararlarını uygulamayan yöneticilerin aynı makam üzerinden ödenen çifte maaş nedeniyle, her yıl devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı ifade edilmektedir.
Ayrıca vekâleten veya asaleten birden fazla görev üstlenmiş bulunan bürokratların, her görev için devletten ayrı ayrı ücret aldıkları kaydedilmektedir.
 
Bu bilgiler ışığında;
 
1.  Bağlı kurumlarınızda 2003 ve 2012 yılları arasında yıllık olarak toplam kaç adet bürokrat görevden alınmıştır?
2.  Görevden alınan bu bürokratlardan toplam kaç kişi 2003 ve 2012 yılları arasında yıllık olarak mahkeme kararı ile yeniden göreve dönme hakkı kazanmıştır?
3.  Bu bürokratlar içinde 2003 ve 2012 yılları arasında yıllık olarak mahkeme kararına rağmen göreve döndürülmeyen toplam kaç bürokrat bulunmaktadır?
4.  2003 ve 2012 yıları arasında yıllık olarak görevden alınan bürokratlar ile bu bürokratların yerine atanan bürokratlara çifte maaş ödenmiş midir?
5.  Çifte maaş ödenmiş ise 2003 ve 2012 yıllarında yıllık olarak toplam kaç bürokrata kaç para çifte maaş ödenmiştir?
6.  Vekâleten veya asaleten birden fazla görev üstlenmiş toplam kaç adet bürokratınız bulunmaktadır?
7.  Birden fazla görev alan bu bürokratlarınız, hangi görevleri üstlenerek devletten kaç çeşit ücret almaktadır?

 



Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER