MEB'DE ÜST DÜZEY BÜROKRATLAR GÖREVDEN ALINDI

MEB'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Üst düzey bürokratlar görevden alındı.

MEB'DE ÜST DÜZEY BÜROKRATLAR GÖREVDEN ALINDI
İşte görevden alınan isimler ;
 
Müsteşar Yardımcısı Birol EKİCİ(Önceden Resmi GAzetede müşavir olarak Çalışma bakanlığına atandığı resmen yayınlanmıştı.Başbakana iki defa gidilerek kararın iptal edilip kadrolu müsteşaar yardımcısı olması istendiği ama başbakanın kabul etmedği iddia ediliyordu)
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet ÇOLAK (Başbakanlıkta yerinin hazır olduğunu söylemiştik öncki haberlerimizde)
 
Destek Hizmetleri Genel Müdürü Yusuf ESENER
 
Strateji Başkanı Nurettin KONAKLI gibi üst düzey isimler Bakan Nabi AVCI tarafından görevden alındı.
 
Milli Eğitim Bakanlığında en kritik birim İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü. Ömer DİNÇER'in göreve getirdiği kaymakam Hikmet ÇOLAK ile MEB büyük bir ivme kaybetti. Dolayısıyla  Müsteşar Bey göreve geldikten sonra bu birimi pasifize ederek bu birimin işlerini kendi ekibiyle yaptı.
 
Bakan ve Müsteşarlık makamının namahremi olarak bilinen bu birim için içerden ve dışardan çok sayıda isim geçiyor. Bu birime Çalışma Bakanlığından eğitimci olmayan birisini bizzat Faruk ÇELİK'İN , Bakan Bey'e önerdiği konuşuluyor.Yine bir başka grup başkanının bu genel müdürlüğü istediği kulislerde konuşuluyor.
 
Strateji Başkanlığında Nurettin KONAKLI'NIN yerine Maliye Bakanlığı Gelirler Dairesi Başkanlığı Başkontrolörlüğünden istifa eden Veysel ERDAL açıktan atama ile Strateji Geliştirme Başkanlığına grup başkanı olmuştu. Veysel ERDAL'ın Strateji Başkanlığına getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
 
MEB'de önemli bir genel müdürlük olan Destek Hizmetleri genel müdürlüğüne ise kısa bir süre önce İstanbul Küçükçekmece belediyesinden gelen Ali Rıza ALTUNEL'in getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
 
MEB'de önümüzdeki günlerde oldukça hareketli günler yaşanacak. Talim Terbiye Kurulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Bilgi İşlem Grup Başkanlığına ve birçok İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sürpriz atamaların yapılacağı bakanlık kulislerinde dillendiriliyor.
Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER