MAHKEME VALİLİĞİN İÇKİ YASAĞINI İPTAL ETTİ

Afyon Valisininkentte içki satışını ve tüketimini yasaklayan kararının iptali için Afyon İdare Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı ve 'yasak' iptal edildi.

MAHKEME VALİLİĞİN İÇKİ YASAĞINI İPTAL ETTİ

 

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 27 Nisan 2012’de aldığı kararla kentte içki satışını ve tüketimini yasaklamış, gerekçe olarak da ‘kamu esenliği’ ve ‘trafik kazalarının azaltılması’nı göstermişti. Kararın iptali için Afyon İdare Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlandı ve ‘yasak’ iptal edildi. Afyonkarahisar Valiliği’nin kararıyla, 'il sınırları içinde kamuya açık tüm alanlarda içki içilmesi süresiz olarak yasaklanmıştı'.

VALİLİĞİN İLGİNÇ SAVUNMASI

Mahkemeye savunma gönderen Afyonkarahisar Valiliği açık alanda içki içilmesini yasaklama gerekçesi olarak 'Alkol kullananların şehrin belirli alanlarını mesken tuttuğunu, buralarda taşkınlık yapıldığını, özel araçlarda içki tüketiminin alışkanlık haline getirildiğini ve alkollü araç kullanılarak trafik kazalarına neden olunduğunu, bu nedenle ilde olası trafik kazalarının önlenmesi, kamunun rahatsız edilmesinin engellenmesi amacı idari tedbir olarak düzenlemenin yapıldığını' kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER