Liselerin 'Şampiyonu' Trabzon

1. Geleneksel Türkiye Liselerarası Bilgi Yarışması'nda birinciliği Trabzon Yomra Lisesi elde etti.

Liselerin 'Şampiyonu' Trabzon

TBMM'nin tören salonunda, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Bizim TV (BRTV) tarafından düzenlenen yarışmanın finali bugün yapıldı. Yarışmada, Eskişehir Anadolu Lisesi, Trabzon Yomra Fen Lisesi, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi ve Şanlıurfa Fen Lisesi yarıştı.

Çekişmeli geçen yarışmada, 20 sorudan 18'ini bilen Trabzon Yomra Lisesi öğrencileri birinci oldu. Şanlıurfa ve Bingöl eşit puanlar aldığı için ikinci ve üçüncüyü belirlemek üzere yedek sorulara geçildi. Yedek sorularda Bingöl ikinciliği, Şanlıurfa üçüncülüğü kazandı. Eskişehir Anadolu Lisesi dördüncü oldu. Yarışmada öğrencilere TBMM Başkanı Şahin'in doğum yeri de soruldu. 4 ili temsil eden ekiplerin tümü soruya "Karabük" doğru yanıtını verdi.

Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Şahin, TBMM'nin halkın meclisi olduğunu belirterek, "Biz Meclis Başkanlığı olarak bu meclisi halkımıza özellikle gençlerimize açmak, onların iradelerinin tecelli ettiği bu mekanı tanımalarını sağlamak için uzun süredir birtakım çalışmalar yapıyorduk. Herhalde en anlamlısı da bu oldu" dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER