KREDİ KARTLARINDA DEVRİM GİBİ KARAR

BDDK kredi kartlarında ve kredilerde taksitlere sınırlama getirecek taslağı kamuoyuna açıkladı.

KREDİ KARTLARINDA DEVRİM GİBİ KARAR
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kredi kartlarında muazzam değişikliklere gidiyor. BDDK'nın hazırladığı ve kamuoyuna açıklanan taslağa göre kredi kartlarında genel taksit sayısı 9 ile sınırlandırılacak.
 
BDDK Başkanı Mukim Öztekin taslak ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Buna göre elektrik -elektronik eşya, bilgisayar alımları, araç kiralama, telekomünikasyon ve kuyumculuk işlemlerinde taksitlerin 6 ay ile sınırlanırken, beyaz eşya ve mobilya alımlarında taksit üst sınırı 12 ay olarak belirlendi.
 
Gıda ve akaryakıtta ise kesinlikle taksit yapılmayacak. Araç alımındaki taşıt kredilerine de taslak yeni sınırlamalar getirdi. Kredi tutanağına bağlı kredi teminat oranı uygulanacak. Kredilendirme oranı taşıt değerinin 50 bin TL ve altı olursa yüzde 70, 50 bin TL'yi aşarsa 50 bin TL'ye kadar olan kısım için yüzde 70 üstündeki kısım için ise yüzde 50 ile sınırlandırılacak.
 
Konut kredileri hariç tüketici kredilerinin vadesinin 36 ayı, taşıt kredilerinin vadesinin 48 ayı geçmemesi öngörüldü.
 
Ayrıca Öztekin son dönemde ilgi çeken türev işlemlerinin yakından izlendiğini ve gerekli görülürse türev işlemlerine yönelik yeni düzenlemeler uygulanabileceğini açıkladı.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER