İSTANBUL'DA KÖPRÜ ÇALIŞMASI TRAFİK ÇİLESİNE DÖNÜŞTÜ.

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü bakıma alındı.

İSTANBUL'DA KÖPRÜ ÇALIŞMASI  TRAFİK ÇİLESİNE DÖNÜŞTÜ.

 
İstanbullular sabahın erken saatlerinden itibaren adeta çıldırtıcı trafikle karşı karşıya geldiler. Haliç Köprüsü'ndeki çalışma nedeniyle yan yoldaki otobüs durakları kullanılamaz hale geldi. Sabah işe gitmek üzere durağa giden vatandaşlar otoyola çıkmak için bariyerleri aşmak zorunda kaldı. Metrobüse aşrı yüklenme olunca duraklardan çıkmak işkenceye dönüştü. Bu geceden itibaren başlayan çalışmalar 24 saat aralıksız devam edip üç içinde tamamlanacak. İstanbul Valisi yaşananlardan dolayı özür diledi.
 
 
Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç Köprüleri’nde bakım, onarım çalışmaları başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün saat 00.30 sıralarında 2 şeridi trafiğe kapatılırken, Haliç Köprüsü Topkapı istikameti yan yol da saat 05.30 sıralarında trafiğe kapatıldı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası yönünde yapılacak olan asfalt yenileme çalışması öncesinde, Karayolları çalışanları köprü girişine trafik yön levhaları ve dubalar koyarak trafiğin 2 şeridini kapattı. Araçlar köprü girişi ve üzerinde uzun kuyruklar oluşturdu. 3 ay devam edecek olan çalışmaların aralıksız 24 saat 3 vardiya şeklinde süreceği ve ilerleyen günlerde de 1 şeridin daha kapatılabileceği belirtildi. Köprünün iki şeridi kapatılınca trafikte uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar saatlerce işyerlerine gitmeye çalıştı.
 
VATANDAŞ BARİYERİ AŞIP YOLA ÇIKTI
 
Haliç köprüsündeki bakım onarım çalışmaları kapsamında Topkapı istikameti yan yol kapatıldı. 20 gün süreyle trafiğe kapalı kalacak şeritte çalışmaların 24 saat 3 vardiya şeklinde devam edecek. Haliç Köprüsü’nde ise 5 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında, ana köprüde çalışılırken, ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak. Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak. Yan yolun trafiğe kapatılması nedeniyle bu yol üzerinde bulunan Ayvansaray otobüs durağı da kullanılamaz duruma geldi. Durağın faal olmaması üzerine vatandaşlar otobüse binmek için araçların seyir halinde bulunduğu otoyola çıkmayı tercih etti. Zor şartlar altında bariyerleri aşarak otoyola geçen vatandaşlar burada otobüslere binmeye başladı. Ancak otobüslerin yolcu almak için durması trafiğin akışını da tehlikeli hale getirdi.
 
METROBÜSTE DURAK İŞKENCESİ
 
Trafik sıkışıklığı nedeniyle işine metrobüs başta olmak üzere toplu taşıma araçları ile gitmek isteyenlerde işkenceyi yaşadılar. Özellikle metrobüs duraklarından çıkmakta girmekte işkenceye dönüştü.
 
VALİ MUTLU, İSTANBULLULAR’DAN ÖZÜR DİLEDİ
 
İstanbul ValisiHüseyin Avni Mutlu, Cağaloğlu’nda ki valilik binası büyük salonda sergilenen Bad - ı Selatin (Sultanların Esintileri) sergisini gezdi. Sergiyi gezmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, Fatih Sultan Mehmetve Haliç köprülerinde başlatılan çalışmaların neden olduğu trafik yoğunluğu için İstanbullulardan özür diledi.
Vali Mutlu, "İstanbul’umuzda en çok üzerinde durduğumuz ve iyileştirmek için hep birlikte çaba sarf ettiğimiz hususlardan bir tanesi, trafik akışıdır. Bu konuda yöneticilerimizin duyarlılığı oldukça yüksek halkın duyarlılığı İstanbulluların duyarlılığı fevkalade yüksek.Dolayısıyla burada iyi ortaklaşmamız ve sorunsuz bir şekilde trafik akışını mükemmele ulaştırmamız lazım” dedi.
 
"BÖYLE BAŞLADIK BÖYLE GİDECEĞİZ YAKLAŞIMI İÇİNDE DEĞİLİZ"
 
Eylül ayından itibaren daha rahat bir trafik sağlamak için bu çalışmaların yapıldığını kaydeden Mutlu, "Neticede ortaklaşacağız yine bütün İstanbullulardan özür dileyerek, ama bu çalışmayı yapmak zorunda olduğumuzu söylüyoruz" dedi. Vali Mutlu, "Bu çalışmaların getirmiş olduğu ilk uygulamayla birlikte aksayan hususlar var mı, öngördüğümüz fakat iyi hesaplayamadığımız, sıkıntı oluşan hususlar var mı bunları inceleriz. Yeni tedbir almamızı gerektiren bir husus varsa, bunları da mutlaka değerlendiririz. Yani böyle başladık böyle gideceğiz diye bir yaklaşım içinde değiliz. Neticede esnek bir şekilde tedbir alacağız. Şayet aldığımız tedbirlerde ve uygulamalarda bizim beklentimiz dışında bir sıkıntı varsa, bunları çözmek bizim görevimiz. Bugünden itibaren mevcut durumu izleyeceğiz. Öngörmediğimiz hususlar varsa, bunları yeni tedbirlerle geliştirebiliriz" diye konuştu. Mutlu, İstanbulluların toplu taşımaya yönelmesi konusunda da tavsiyelerde bulunarak, "Tabii ki her şeye rağmen böyle bir sıkıntı oluşmadan keşke bunları çözebilseydik. Burada da belki hem çalışanlara teşekkür hem de sıkıntı çeken İstanbullularımızdan da bir özür dilememiz gerekir. Ben de bunu şehri yönetenler adına bütün yaptıklarımızın İstanbullular adına olduğunu da ifade ederek, paylaşmak isterim" dedi.
 
ÇİLE ÜÇ AY SÜRECEK
Fatih Köprüsü'nde 4 aşamalı olarak gerçekleştirilecek çalışmalar boyunca, iki yönde 3 şerit trafiğe kapatılacak. Haliç Köprüsü'ndeki çalışmalar ise 5 aşamada yapılacak. Metrobüs trafiği hep açık tutulurken, ana köprüde çalışma devam ederken, trafik  yan köprülerden, yan köprülerde çalışma yapılırken ise trafik  ana köprü ve alternatif yollardan devam edecek. Çalışmalar 3 ay sonra eylül ayında tamamlanacak.
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER