İSTANBUL'A GÖÇ EDENLERİN EĞİTİM DÜZEYİ ARTTI !

İstanbul'a göç eden nüfusun eğitim durumunda önemli değişim.. Son verilere göre İstanbul'a gelenler içinde ilk gurubu yüzde 25.4'le lise mezunları oluşturdu. 665 bin kişi de kentten ayrıldı.

İSTANBUL'A GÖÇ EDENLERİN EĞİTİM DÜZEYİ ARTTI !

 

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın, MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıt, İstanbul'a göçle ilgili önemli ayrıntıları ortaya koydu. Buna göre kente göç sürerken İstanbul'dan ayrılanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. 2009-2011 yılları arasında 889 bin 960 kişi göç etti. Aynı dönemde 665 bin 595 kişi ise kentten ayrıldı.
 
Cevdet Yılmaz, İstanbul'un aldığı göçte 15 yaş ve üzeri nüfusta, bitirilen eğitim düzeyi açısından yüzde 25,54 oranla lise veya dengi okul mezunlarının birinci sırada yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:
Türkiye'de iller arasında göç eden nüfusta ise söz konusu eğitim grubunun oranı yüzde 32.95'e yükselmektedir. İlkokul mezunlarının İstanbul'a göç eden kişiler arasındaki oranı yüzde 23,16 düzeyindedir. Türkiye genelinde bir ilden başka bir ile göç eden nüfus içinde söz konusu eğitim grubunun payı ise yüzde 21,84'te kalmaktadır. Yine yüksek okul veya fakülte mezunu kişilerin İstanbul'a göç edenler arasındaki oranı yüzde 13,12 iken aynı grubun Türkiye genelindeki göç edenler arasındaki payı yüzde 15,22 olmaktadır.
 
DAHA VASIFLILAR GELİYOR 
Aynı dönem için İstanbul nüfusunun genelinin eğitim durumuna bakıldığında, ilkokul mezunlarının payının yüzde 21,96 ve yüksek okul fakülte mezunlarının payının yüzde 9,86 olduğu görülmektedir. Bu çerçevede İstanbul'a diğer illerden göç eden nüfusun genel il nüfusuna göre bitirilen eğitim düzeyi bakımından daha vasıflı olduğu, ancak Türkiye genelinde bir ilden diğer ile göç eden nüfusa kıyasla ise daha vasıfsız olduğu söylenebilecektir.''
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER