İSTANBUL MEM.İNOVASYON MERKEZİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR ...

Dünyada ilk kez bir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi 1. Türkiye İnovasyon Fuarı´nda ziyaretçilerle buluşuyor.

İSTANBUL MEM.İNOVASYON MERKEZİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR ...
 600 seçkin yenilikçi eserin sergileneceği 1. Türkiye İnovasyon Fuarı 01 Kasım 2012 Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. salonlarında gerçekleştirilecek. Açılışını dünyaca ünlü inovasyon gurusu Lord Kumar Bhattacharyya ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yaptığı 1. İnovasyon Türkiye Fuarı 01 - 04 Kasım 2012 tarihleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.
 
İstanbul Fuar Merkezi 9. Salon E-130’da ziyaretçilerle buluşan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi standında dört gün boyunca “Bu Benim Eserim” yarışmasında Türkiye birincisi olan ‘Kahve Molası’ projesinin yanı sıra; FATİH Projesi, eğitim ve öğretimin teknoloji ile desteklenmesi ve bilişim ürünlerinin kullanımını teşvik eden ‘Rüyadan Gerçeğe’ ve ‘Dijital Ortamda Sınıf, Ödev ve Sınav Yönetimi Uygulaması’, Türkiye’de halk kütüphanelerinin standartlarını geliştiren ‘Yaratıcı Kütüphane Girişimleri’, Samsung Akademi tarafından hayata geçirilen ‘Hope for Children’, öğrencilere işletme yönetimi deneyimi sunan ‘Geleceğin Finans Girişimcilerine Destek’, Ümraniye İmam-Hatip Lisesi öğretmeni Erbay Yıldız tarafından geliştirilen ‘voscreen.com’, sınıfta teknolojik araçların etkin kullanımını öngören ‘Katılımcı Sınıf için Yenilikçi Teknolojiler’, Avrupa’da genç nüfusun bilim ve teknolojiye olan merakını artırmak için uygulamaya konulan ‘Ingenious’ ve Kadırga Endüstri Meslek Lisesi tarafından yürütülen ‘Girişimcilik Kulüpleri’ projeleri sergilenecek.
 
‘Geleceğin Finans Girişimcilerine Destek’ projesi ile kendi sanal şirketlerini kurarak (Taşdelen Genç Başarı) LED pano, lazer ışık, ses ve efekt sistemleri üreten İMKB Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi için yapmış oldukları LED pano ve lazer ışık gösterisi ile fuarın en çok dikkat çeken sunumunu yaptılar. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi standında, ziyaretçiler ayrıca proje sahiplerinden sunumlar detaylı bilgiler aldılar.
 
1.İnovasyon Türkiye Fuarı tasarlayan, üreten, buluş yapan, patent alan ile yatırımcı, sanayici ve girişimciyi aynı çatı altında buluşturarak, projelerin, tasarımların, buluşların ve patenti alınan ürünlerin, hızla sanayiye kazandırılması yönünde de önemli bir işlev görecek.
Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER