İMRALI'DA BİR İLK VEKİLLER TERÖRİST BAŞI ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ.

Öcalan dün aylar sonra ilk kez kardeşi dışında biriyle görüştürüldü. Milletvekilleri Türk ve Akat, İmralı’ya götürüldü. Öcalan yakalandığından beri ilk kez siyasi kimlikli kişilerle görüşmüş oldu

İMRALI'DA BİR İLK VEKİLLER TERÖRİST BAŞI  ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ.

Radikal Gazetesi'nden Ezgi  Başaran'ın haberine göre BDP milletvekili Ayla Akat Ata ve Ahmet Türk dün sabah saatlerinde Ataköy Marina’dan hareket eden bir kosterle Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya hareket etti. Kosterde Ahmet Türk ve Ayla Akat Ata dışında devleti temsil eden bir kişi daha vardı. Abdullah Öcalan’ın Türk ve Akat'ı karşıladığında ilk sözü, “Barış için kaybedecek bir dakikamız dahi yok” oldu.

4 saatlik görüşme
Görüşme yaklaşık 4 saat sürdü. Heyet 15.30 sularında İstanbul ’a döndü. Ardından BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Ahmet Türk, Ayla Akat ATa, Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel görüşmeyi değerlendirmek üzere buluştu. İmralı’daki görüşmenin en önemli ve kritik noktaları şöyle:

Takvime bağlı süreç

Süreç takvime ve karşılıklı şartlara bağlı devam edecek. Takvim belirlenmesi daha önce İmralı’yla yapılan görüşmelerden bunu ayırıyor.

Platform anayasa

Yeni anayasa ve yargı paketi Kürt sorununun çözümünün hayata geçeceği ana platformlar olacak.

Görüşmeler sürecek

İmralı’yla görüşmeye giden iki isme devlet karar verdi. İmralı’yla görüşmelerin değişik heyetlerle devam etmesinde mutabakata varıldı.

Sağlık durumu iyi

Sağlığı gayet yerinde olan Öcalan ‘Demokrasi güçlerinin sorumlu ve duyarlı davranmasından’ duyduğu memnuniyeti belirtti.

Sonuç hızlı gelebilir

Ateşkese dönük kamuoyu beklentisinden, çok daha seri bir netice alınacağı izlenimi doğdu. Sürecin tüm detayları önümüzdeki pazartesi günü BDP grup toplantısında değerlendirildikten sonra kamuoyuyla paylaşılacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
nejmi tut
nejmi tut - 12 yıl Önce

hayır hayır.türkiye cumhuriyetinin,TÜRK MİLLETİNİN bu bu katille,pislikle görüşmesi bu millete yapılan en büyük hakarettir.TÜRK DEVLETİ istesin yeter;terörü bir ayda sonlandırır.ama yönetim kademelerine sızıp kendilerini saklayan hainlerin yüzünden bunlar yapılıyor.hayır bu millet asla bunu kabul etmeyecektir.bu ülkenin şerefli vatandaşı olanlar canımızdır.bunu kabul etmeyen kim olursa onlar eninde sonunda defedileceklerdir.

bedri engin
bedri engin - 12 yıl Önce

Terörist başı oldu İmralı müzakerecesi!TC, Suriye ve Irak Kürtleri sorunundan dolayı teröristinin kartını deşifre ediyor.Terörist başı oldu İmralı müzakerecesi!. Erdoğanland sürüsü, imralı denince, orada başka bir ılımlı Müslümandan bahsediliyor zanediyor! Yıllarca Kürt halkının başına musallat edilen, şimdilerde de İmralı ismi ile anılan Abdullah Öcalan terör kartının atılması, nihayetinde dış şartların ağırlğından dolayı kaçınılmaz oldu. Bu kart aslında henüz oynanmayacaktı, ama Erdoğanland çetelerinin korkusu büyük, Suriye Kürtleri Türkiye Kürtleri gibi değil, örgütlenmeleri yüksek, Irak Kürtleri ile de bağları daha kuvetli. Irak ve Suriye Kürtleri asimilasyona daha az uğramış, bilinçleri yüksek, dillerine tamamen hakimler. Türkiye orayı işgal etse bile tutunma şansı çok az. Kürt bölgelerinde yaşayan Türkmenlerin Kürtçe konuşmaları, Kürtler'in 12 milyon insanın yaşadığı bir alanda gerçekten dominant olduğunu ispatlıyor.ANAHTAR ADAM KAFESE KONULUR, AMA AMAÇ BAŞKA OLUR.Baş müzakereci kafese konulmaz ve bu müzakereci her zaman kendi adıyla anılır. Aynı müzakereci 2 tane kimlik, 2 şahsiyet taşıyamaz, yani aynı anda hem terrörist, hem de bir devletin meşru, masada ki baş muhatabı değildir. Resmi olarak terörist kimliği henüz değiştirilmemiş, MİT yapıyormuş havası verilerek ciddiyetsizce yapılan bir manüpülasyonla, devletin Kürt sorununu çözecek tek iyi adamı, tek dostu ve baş müzakerecesi ilan edilmiştir. Bu son olay bile Türkiye' de nasıl bir kültür felaketinin yaşandığını sergiliyor. TC sorunu çok ciddi görüyor. Bu kadar ciddi bir sorunu çözecek adama altan alta başka bir ad verip, sahte hareketlere giren sivil asker çeteler, ne kadar ciddiyetsiz bir işin içine girdiklerinin farkında değiller...

SIRADAKİ HABER