İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ATAMALARINDA FLAŞ GELİŞME!

Geçtiğimiz haftalarda 92 İlçe Milli Eğitim Müdürünün ataması yapılmıştı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ATAMALARINDA FLAŞ GELİŞME!

 

 
İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER ile il milletvekillerinin arası açıldı. Milletvekilerinin hiçbirine danışmadan yapılan bu atamalar Milletvekillerinin tepkisine neden olunca Milli Eğitim bakanı geri adım attı ve 92 İlçe Milli Eğitim Müdürünün kararnamesini iptal etti.
Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER'in bu kararı almasında Sayın Başbakan'a kadar giden tepkilerin ve serzenişlerin etkili olduğu kulislerde konuşuluyor.
Böylece Milli Eğiitm Bakanı Ömer DİNÇER'in atamalarda liyakat ve başarıyı gözeteceği sözünün çok da geçerli olmadığı ortaya çıkmış oldu.
Milli Eğitim Bakanından sadece öğretmenler ve sendikacılar şikayetçi değil,  Bakanlık bünyesindeki yaptığı atama ve görevlendirmelerden birçok Ak Parti milletvekili rahatsız ve Milli Eğitim Bakanı ile milletvekilleri arasındaki ipler gerilmiş durumda.
Milli Eğitim Bakanının bu tavırları neticesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ataması sil baştan yeniden yapılıyor. Bakanlık kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre Milli Eğitim Müdürlüklerine yapılacak atamalarda isimleri belirlemek için Bakan yardımcısı Orhan ERDEM devreye girdi.Şu ana kadar Bakan yardımcısı ERDEM'in önüne gelen birçok isim ve CV arasından elemeler yapıldı.
Edindiimiz bilgilere göre İsmi Bakanlık Daire Başkanlığı için geçen bazı isimlerin İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak belirlendiği, bazı daire başkanlarının ise durumlarının görüşüldüğü bilgisini edindik.
Milli Eğitim Bakanının Mileltvekillerininin toplu isyanı neticesinde atama döneminde "Yeni" Sürecin Bakan yardımcısı Orhan ERDEM vasıtasıyla yürütüldüğü bilgilerini edindik.
BÜYÜKŞEHİRLERE ATAMALAR BAŞLIYOR
İlçe Milli Eğitim Müdürü atamaları İstanbul İçin isimler belirlendi. Önümüzdeki hafta atmalar yapılacak.Birçok İlçe Milli Eğitim Müdürü değişiyor.Ankara için ise %80 oranında ajanskamu isimler belirlendi. Okulların 4+4+4 kapsamında sınıflanırılması tam olarak biter bitmez atamalar İstanbul'dan başlayarak Ankara ve ardından tüm Türkiye'de tamamlanacak.
Milli Eğtim Bakanı Atamalar konusunda söylediği sözler havada kalmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yaptığı tartışmalı atamalardan sonra bakalım İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine atamalar nasıl olacak.SERDAR YILMAZ 
 
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER