HAC KURALARI ÇEKİLİYOR. KURA SONUCU İÇİN TİKLAYIN

HAC KURALARI ÇEKİLİYOR. DİYANET İŞLERİ BAŞKANINDAN HACI ADAYLARINA MÜJDELİ HABER

HAC KURALARI  ÇEKİLİYOR. KURA SONUCU İÇİN TİKLAYIN
2013'de hacca gitmeyi hayal eden hacı adayları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklayacağı 2013 Hac çekiliş sonuçlarını beklerken müjde Diyanet İşleri Başkanı'ndan geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gelecek yıl 2007’den bu yana hacca gidemeyenlerin gönderileceğini kura çekimi yapılmayacağını söyledi.

Hacca gitmek için 7 yıldır bekleyenler gelecek yıl hacca kurasız gönderilecek, 2014'te yeni kura çekimi yapılmayacak.

Açıklamayı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yaptı. Görmez, 2007'den bu yana üst üste müracaat edip başvuranların hacca gönderileceğini söyledi.

Eğer rakam Türkiye'ye ayrılan kontenjanın üzerinde çıkarsa kalanlar bir sonraki yıl hacca gönderilecek

HAC KURALARI ÇEKİLİYOR SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

Suudi Arabistan’ın sadece 74 bin kontenjan verdiğini kaydeden Diyanet yetkilileri, başvuru rakamının geçen yıla göre yüzde 21’lik artış gösterdiğini açıkladı.

Hacca gitmek için Diyanet’e başvuranların sayısında geçen yıla göre büyük artış oldu. Perşembe günü yapılacak hac kurasına 1 milyon 372 bin 231 kişi başvurdu.

Diyanet Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel, başvuru sayısındaki artışın sevindirici olduğunu belirterek Suudi Arabistan’ınTürkiye’ye sadece 74 bin kontenjan ayırdığını dile getirdi.


ÇOCUKLAR DA GİDİYOR

Tavaf ibadetinin yapıldığı yerde tadilat yapıldığını hatırlatan Yücel, genişletme çalışmaları dolayısıyla ek kontenjan istemediklerini vurguladı.

Yücel, Kabe’de yapımı 3 yıl sürecek tadilat çalışmalarından sonra ek kontenjan isteyebileceklerini söyledi.

Mukaddesmekânlara artan ziyaretçi sayısını değerlendiren Yücel şu bilgileri aktardı: “Artık çocuklar bile hac ve umreye gidiyor. Başvurulardaki artış ülkemizdeki insanların mukaddes mekânlara, Kabe’ye, Ravza’ya olan özlemlerini gösteren bir durum. Eskiden kota dolmuyordu. Şimdi ise kotanın çok üzerinde başvuru var.  Bu rakamlar gittikçe de artacak. Türkiye’de değil, bütün ülkelere de verilen kotanın üzerinde bir talep var.

İnsanlarımız bilinçleniyor, ekonomik durumda iyi olunca talepte bir artış söz konusu oluyor. Son yıllarda umre başvurularında da artışlar olduğunu ifade eden Yücel, sayının 400 bin civarında olduğunu açıkladı.


 2013 yılı hac kurası törenini yarın Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

SELVİ ÇELİK - BUGÜN GAZETESİ
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER