GOOGLE READR'LA VEDA VAKTİ

Google, Çarşamba gecesi üyelerine yaptığı bir duyuruda, aralarında Reader'ın da bulunduğu 7 hizmetini kapatacağını açıkladı.

GOOGLE READR'LA VEDA VAKTİ

Radikal.com.tr'nin haberine göre 
Google , Çarşamba gecesi üyelerine yaptığı bir duyuruda, 1 Temmuz’dan itibaren Reader hizmetini kaldıracağını açıkladı.

“Kullanımın azalması” sebebiyle, 7 yıllık Reader projesini bitireceğini açıklayan Google, “bahar temizliği girişimini” başlattıklarını, bu çerçevede Reader’la beraber kullanımı azalan 6 servisin daha kapanacağını açıkladı. Mashable'da yer alan habere göre Apps Script, CalDav API, Google Building Maker, Google Cloud Connect, Google Voice App for Blackberry, Search API for Shopping kapatılırken, Mac ve Windows işletim sistemleri için geliştirilen Snapseed Masaüstü uygulamalarının satış ve güncellemelerinde de kesinti yapılacak.

Google bu tip hizmetlere son vererek, daha çok ilgi gören özellikleri geliştirmeye odaklanmayı hedefliyor.


Google Reader kullanıcıları, bilgilerini ve üyeliklerini yine Google’ın bir hizmeti olan Takeout ile, Google Reader’ın içinde bulunan OPML aktarıcısını kullanarak başka bir yere aktarabilecek.


Google Reader’ın kapanmasını istemeyen kullanıcılar Twitter ’da #savereader hashtag’ini kullanarak tepkilerini dile getiriyor. Ancak Google’ın kararından dönmesi uzak bir ihtimal olarak görülüyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER