GİYİMLE İLGİLİ ŞOK RAPORU. ZEHİRLİ MARKALAR ÇIKTI !

'Zehirli markalar' korkuttu, Türkler kendi araştırmasını kendi yapacak

GİYİMLE İLGİLİ ŞOK RAPORU. ZEHİRLİ MARKALAR ÇIKTI !

Greenpeace raporu dünyada şoke etkisi yarattı. Rapora göre, CK, Armani, Zara, Mango, Levi's gibi dev markaların ürünlerinde zehirli kimyasallar var. Raporda Türkiye'den test edilen 15 ürünün 7'sinde 'tehlike' çıkınca, Türk tekstilciler harekete geçti

Greenpeace'in yayımladığı 'zehirli kimyasallar içeren markalar' raporu bütün dünyada şok etkisi yarattı. Zara, Levi's, Mango, Celvin Klein gibi hazır giyim sektörünün önde gelen 20 markasında tehlikeli kimyasallar olduğunu ortaya koyan raporda Türkiye'de üretilip ihraç eden 15 ürünün 7'sinin 'tehlikeli' çıkması Türk tekstil sektörünü de harekete geçirdi.
LABORATUVARLA ANLAŞTIK
TÜRKİYE Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, Greenpeace'nin raporunun kendilerini de hayrete düşürdüğünü ifade ederek, 'İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İHKİB) ile harekete geçtik. 2 uluslararası laboratuarla anlaştık. Raporda zehirli çıkan markaların ürünlerini biz de test ettireceğiz. Sonuç rapordaki gibi çıkarsa, bu kanserojen maddeleri içeren boya, baskı ve yıkama maddelerinin Türkiye'ye ithalatının engellenmesi için girişimde bulunacağız' diye konuştu.

Hangi markalar rapora girdi?
GREENPEACE'in raporuna göre markalarda tespit edilen kimyasallar, doğaya karıştığı zaman kansere ve hormon bozukluğuna neden olabiliyor. Söz konusu 20 giyim markası ise şöyle sıralanıyor; Zara, Victoria's Secret, Vera Moda, Vanci, Tommy Hilfiger, Only, Metersbonwe, Marks&Spencer, Mango, Levi's, Jack&Johns, H&M, GAP, Esprit, Diesel, Calvin Klein, C&A, Blazek, Benetton, Armani. Bu markalar içinde Zara, hem hormonal bozukluklara hem de kansere neden olan kimyasallar açığa çıkaran tek markaydı. 

kaynak:Akşam
 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER