GEZİ PARKI DAYANIŞMA ÜYELERİ SERBEST

GEZİ PARKI DAYANIŞMA ÜYELERİ SERBEST

GEZİ PARKI DAYANIŞMA ÜYELERİ SERBEST
Örgüt kurma ve yönetme suçlaması ile tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen taksim dayanışması üyeleri Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Akif Burak Atlar, Ahmet Kamil Tekerek, Beyza Metin, Ender İmrek, Mehmet Sabri Orcan, Süleyman Solmaz, Haluk Ağabeyoğlu, Arda Mustafa Aykaç, Aral Demircan ve Erdem Ateş.  tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Taksim'deki Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınan bugün mahkemeye sevk edilen aralarında Mücella Yapıcı ile Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 12 kişi, nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısındalar. Binlerce kişinin destek olmak için Çağlayan Adliyesi önündeki bekleyişleri sürüyor. Sloganlar atarak desteklerini sürdüren grubun sayısı her geçen dakika artıyor.
 
ÖRGÜT KURMA SUÇLAMASI
 
Aralarında Mücella Yapıcı ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişiye ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ polise mukavemet’ ve ‘gösteri kanuna muhalefet’ suçlaması yöneltildi.
 
Tutuklaması istenilen diğer 7 kişiye ise ‘polise mukavemet’ ve ‘gösteri kanuna muhalefet’ suçlaması yöneltildi.
 
Mahkemeye sevk edilen 12 şüphelinin isimleri şöyle; Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Akif Burak Atlar, Ahmet Kamil Tekerek, Beyza Metin, Ender İmrek, Mehmet Sabri Orcan, Süleyman Solmaz, Haluk Ağabeyoğlu, Arda Mustafa Aykaç, Aral Demircan ve Erdem Ateş.
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER