FSM'DE BİR ŞERİT DAHA KAPALI !

FSM'de bir şerit daha kapatılacakFatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki birinci faz asfaltlama çalışmaları nedeniyle yarın saat 00.00'dan itibaren güney taşıma yolundaki 1 şerit daha trafiğe kapatılacak.

FSM'DE BİR ŞERİT DAHA KAPALI !

 

 

 

Böylece güneydeki kapalı şerit sayısı 3 olacak, kalan 5 şerit ise trafiğin yoğun olduğu istikamette 3 şerit, diğer istikamette ise 2 şerit olacak şekilde hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yürütülen FSM Köprüsü bakım onarım çalışmaları kapsamında asfalt çalışmaları nedeniyle bir şeridin daha trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, birinci faz asfaltlama çalışmaları yapılacağından zorunlu olarak şerit kısıtlamasına gidileceği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''25 Temmuz Çarşamba günü saat 00.00'dan itibaren güney taşıma yolundaki 1 şeridin daha trafiğe kapatılacaktır. Güneydeki kapalı şerit sayısı 3 olacak, kalan 5 şerit ise trafiğin yoğun olduğu istikamette 3 şerit, diğer istikamette ise 2 şerit olacak şekilde trafiğe hizmet verecektir. 27 Haziran'da saat 00.00'dan itibaren kapatılan 3. şerit tekrar trafiğe açılacaktır. Aynı gün kuzey taşıma yolunun sol iki şeridi trafiğe kapatılarak çalışmalar sürdürülecektir.

Buna göre, sabahları Anadolu'dan Avrupa'ya geçişte 3 şerit, Avrupa'dan Anadolu'ya geçişte 2 şerit, akşamları ise Avrupa'dan Anadolu geçişte 3 şerit, Anadolu'dan Avrupa geçişte 2 şerit hizmet verecektir.''

İETT Genel Müdürlüğü'nün bu çalışmalardan dolayı hem deniz taşımacılığını desteklemek hem de köprüden geçen hatlarda doğacak talebi karşılamak üzere ilave otobüs seferleri hizmete koyduğuna dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Otobüs AŞ de deniz ulaşımını destekleyerek ring seferlerini arttıracak. Şehir Hatları AŞ tarafından Küçüksu-İstinye arasında başlatılan yolcu taşıma saatleri vatandaşlardan gelen talep üzerine yeniden düzenlendi. İstanbul'un kent içi deniz ulaşımını sağlayan Şehir Hatları'nın, köprü geçişinde İstanbullular'a nefes aldıracak yeni hattı, Küçüksu–İstinye, İstinye–Küçüksu köprülerdeki trafik yoğunluğunun en üst seviyede yaşandığı saatlerde yapılıyor. Küçüksu-İstinye-Küçüksu hattında düzenlenecek seferler hafta içi her gün sabah ve akşam saatlerinde karşılıklı 40 sefer olarak düzenlenecek. 15 dakika aralıklarla yapılacak seferler, 16 Eylül'e kadar sürecek.''

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER