FLAŞ ! EĞİTEK'DE SINAV BOYKOTUYLA İLGİLİ ACİL TOPLANTI

MEB sınavda gözlemi yapacak öğretmen bulamıyor. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünde acil toplantı yapılıyor.

FLAŞ ! EĞİTEK'DE SINAV BOYKOTUYLA İLGİLİ ACİL TOPLANTI
Milli Eğitim Bakanına ve hükümete tepkilerini sınavlarda görev almayarak gösteren öğretmenler nedeniyle MEB çok sıkıntılı günler yaşıyor. Öğretmenlerin boykotu tüm ülke geneline yayılıyor.
 
 
Birçok il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Sınavların Boykot Edilmesi nedeniyle yeterli sayıda öğretme  olmaması nedeniyle sınavlar tehlikeye girdi. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü EĞİTEK acilen toplandı. Bir karar çıkması bekleniyor.
 
Milli Eğitim Bakanı ÖMER DİNÇER ise ,Öğretmenlerin tepkilerine duyarsız kalmaya devam ediyor. Öğretmenler ise Milli Eğitim Bakanı olduğu günden bu yana Açıklamalarıyla Öğretmneleri rencide eden Ömer DİNÇER’e, Başbakan’ın öğetmenlerle ilgili sözlerine ve Toplu sözleşme masasında ek ödeme verilmeyerek hizmetliden bile aşağı maaş alır konuma düşürülmelerinden dolayı tepkilerini ortaya koyuyorlar.
 
Ayrıca son yapılan düzenlemeyle sınavlarda görev alan öğretmenlerin en düşük ücreti (39 tl ) alması nedeniyle Öğetmenler geneli itibariyle, sınav görevi almak istemiyorlar.
 
Öğretmene Sınav Görevi Almayı Hiçbir Şekilde Cazip hale getirmeyen MEB’in sınav görevlileri arasında 5 saat ek ders, o da eşittir 39 tl ücretle en düşük ücreti  öğretmenlere reva görmesi Öğretmenlere karşı hükümetin bakış açısını yeterince özetleyen bir tablo.
 
İşte Merkezi SistenSınav Ücret Tablosundaki Durum:
 
 
**Öğretmen 5 saat Gündüz tarifesi Ek Ders=39 TL
 
Birçok il ve ilçede MEB’in yapacağı sınavlar tehlikede. Özellikle Hafta sonu SBS ve PBYS sınavları yapılacak .
 
Öğretmenler sınavlarda görev almak istemediklerini İmza sürkülerine büyük harflerle İS-TE-Mİ-YO-RUM  şeklinde yazarak ifade ediyorlar.
 
 
 
Anadolu Eğitim Sen boykot kararını ilk alan sendika oldu.Ardından Eğitim Yöneticileri Sendikası EYSEN Milli Eğitim bakanlığının sınavlarını protesto edeceğini açıkladı.
 
Şimdi gözler diğer sendikalarda. Özellikle yetkili sendika Eğitim Bir Sen bu konuda hiçbir açıklama yapmadı. Türk Eğitim Sen’den herhangi bir tavır belirtilmedi. Eğitim İş ve Eğitim Sen’den bazı il ve ilçelerde yerel açıklamalar gelse de genel merkez tavrı olarak herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
Öğretmenler Birlik içinde Kendilerini yok sayan ve itibarını ayaklar altına alan Hükümete karşı En Azından Sınavları Boykot Ederek Birlikte hareket etmeyi bekliyor ve istiyor.
 
Bu konuda MEB’den ve Sendikalardan bir açıklama bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

ben şahsen boykotumu koydum ve görev almadım. milli eğitim bakanına ve maliye bakanına hediye ediyorum 39 lirayı

uygun
uygun - 12 yıl Önce

sizin olsun 39 tl.

SIRADAKİ HABER