Erdoğan'a Diyarbakır'da suçüstü!

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır mitinginde kaset açılımı yaptı. Mitingden birkaç saat önce yayınlanan bir kaset, Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi ile "nasıl olduysa" çakıştı.

Erdoğan'a Diyarbakır'da suçüstü!

Başbakan Erdoğan bugün partisinin Diyarbakır mitingindeydi. Mitingin en önemli noktası ise Erdoğan'ın "kaset açılımı" oldu. Erdoğan kayıtlardan "Bugün yarın yayınlanabilir" diye bahsederek suçüstü yakalanmış oldu.

BDP eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile BDP eski Elazığ İl Başkanı Baki Yıldırım arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydı, nasıl olduysa, Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi öncesinde servis edildi.

Hükümete yakın bütün yayın organları ses kaydını yayınladı.

Başbakan Erdoğan, ses kaydının henüz yayınlanmadığını düşünerek ve kaydın internete düşmeden önce kendisi tarafından dinlendiğini belli ederek suçüstü yakalanmış oldu. Erdoğan "BDP bunları kullanıyor ve kucak açıyor. Hakkari’de nasıl kucak açtıysa, Diyarbakır’da da açıyor. BDP’nin ilgililerinden bir tanesi açıklama yapıyor. Ses kayıtları bugün yarın yayınlanabilir. Ne diyor? 'Elazığ’da biz güçlü değiliz MHP’yi destekleyelim” dedi.

Kaset olaylarının sorumlusunun AKP olduğu yönündeki görüş, bu suçüstü ile ciddi derecede güçlenmiş oldu.

Kışanak: Kaset tümüyle düzmece, Başbakan'ın talimatıyla üretilmiş
Gültan Kışanak yazılı bir açıklama yaparak söz konusu ses kaydının "tümüyle düzmece" olduğunu belirtti.

Kışanak yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Başbakan bugünkü Diyarbakır konuşmasında “Bir BDP yöneticisi pazarlık yapıyor. Ses kasetleri bugün yarın çıkar” diyerek, söz konusu kasetin nasıl üretildiğini ve nasıl bir organizasyonla servis yapıldığını aslında açıkça itiraf etmiştir. Demek ki, bu tür kasetler Başbakan’ın talimatıyla üretiliyor, yayınlanmadan önce Başbakan’a dinletiliyor ve yine Başbakan’ın talimatıyla servis yapılıyor. Şahsıma ait olduğu ileri sürülen kaset de yalan ve iftira kampanyasına yönelik bizzat Başbakanın talimatıyla üretilmiş bir kasettir. Kasetçi Başbakan’ın bu siyaset dışı, etik dışı tutumunu kınıyor ve değerli kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”



 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Emin
Ahmet Emin - 13 yıl Önce

Sevmediğim Gülten bile bunlardan şerefli...

ahmet çelik
ahmet çelik - 13 yıl Önce

Yok canım böyle şeye tenezzül etmez....

suphi tutmaz
suphi tutmaz - 13 yıl Önce

d.bakırdan ne zaman sivil havalanı yapacaklarsınız merak ediyorum

SIRADAKİ HABER