EĞİTİM SİSTEMİ YENİDEN DEĞİŞİYOR. 2023 HEDEFİNE UYGUN HALE GETİRİLİYOR !

Hükümet eğitim sistemini sil baştan değiştirecek çalışma başlattı. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK), bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “ uzun vadede yetişmiş insangücünü nasıl karşılayabileceklerinin yöntemlerini görüşüp konuşacaklarını belirti.

EĞİTİM SİSTEMİ  YENİDEN DEĞİŞİYOR. 2023 HEDEFİNE UYGUN HALE GETİRİLİYOR !
 
 
 Erdoğan “ Bilimi, teknolojiyi ve yeniliği kalkınmalarının lokomotifi yapan toplumlara baktığımızda, en çok önem verdikleri konunun insan kaynağı olduğunu görürüz. Bunun için eğitim sistemimizi, genç beyinlerimizi, bilim ve teknoloji alanlarına yönlendirecek şekilde yeni baştan yapılanmayı gerçekleştirmek zorundayız. Türkiye olarak 2023 yılı için belirlediğimiz hedeflerimize ancak eğitim sistemimizi buna uygun şekilde yapılandırabilirsek ulaşabiliriz. Genç nesilleri, analitik düşünen, yabancı dile hakim, yenilikçi bireyler olarak bilim ve teknoloji alanına yönlendirmek durumundayız. Bugün alacağımız kararların temel amacı, Milli Eğitim sistemimizdebilim ve teknoloji politikalarımızı bütünleştirmek olacaktır. Çocuklarımıza matematik, fen, teknoloji yabancı dil derslerinde yeni eğitim metotlarıyla kolay kavrayacakları ve derinleşebilecekleri bir eğitim ortamı hazırlayacağız.''dedi. Toplantıya çok sayıda bakan ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda bu kez bilim ve teknoloji hamleleri değil, ’eğitim’ konuşuldu
 
 DEVRİM NİTELİĞİNDE 9 MADDE
 
Başbakan Erdoğan, bakanlar ve ilgili kurum temsilcileri, 4 saat boyunca Türk Eğitim Sistemi'nde yapılacak yenilikleri konuştu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, 9 maddeden oluşan devrim niteliğindeki kararlar aldı.
EĞİTİM MÜFREDAT PROGRAMI SİL BAŞTAN
* Bugüne kadar okullarda verilen Eğitim Müfredat Programı baştan aşağı değişecek.
* Müfredata bilim ve teknolojiyle ilgili yeni unsurlar eklenecek.
 * Fatih Projesi gibi yeni projeler de hayata geçirilecek.  
 Protokolleri de hazırlanan projeler, hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda hazırlandı.
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
feyz
feyz - 12 yıl Önce

valla mı diyon

SIRADAKİ HABER