DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ RECEP GÜVEN'İ ŞİDDETLE KINIYORUZ...

Aydınlar Ocağı Genel Merkez Yönetim Kurulu,Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep GÜVEN in açıklamaları konusunda bir basın bildirisi yayınladı.

DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ RECEP GÜVEN'İ ŞİDDETLE KINIYORUZ...
AYDINLAR OCAĞI GENEL MERKEZİ OLARAK
DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ RECEP GÜVEN’İ ŞİDDETLE KINIYORUZ
 
 Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in yeni görevine başlaması nedeniyle gazetecilerle Polisevi’nde yaptığı kahvaltılı tanışma merasiminde “Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz. Benim yitik evladım dağa çıkmış. Keşke ulaşabilseydim, ona normal bir hayat sunabilseydim diye ağlarım. Önce vatan değil, önce insan” demiştir. Adı geçen Emniyet Müdürü’nün bu sözleri, Türkiye’nin iç ve dış güçler tarafından parçalanmak istendiği bir dönemde söylenmesi büyük bir talihsizliktir.                                                                             
Devlet yönetiminde sorumluluk mevkiinde bulunan kişiler, şairler, yazarlar, filozoflar gibi aklına geleni, gönlüne doğanı yazıp söyleyemezler. Yazıp söylerlerse devlet adamı olamazlar. Çünkü sorumluluk mevkiinde bulunan insanlar, yazarken ve konuşurken toplumun temel değerlerini, inançlarını ve toplumun bütün katmanlarını göz önünde bulundurması gerekir.
Bizler Hz. Mevlana’nın, Yunus Emre’nin torunlarıyız. 800 yüz yıldan fazla bir zamandır dünyaya insanlık dersi veren Mevlana diyor ki; “Hırsızlara, eşkiyalara ve uğursuz kimselere acımak, zayıfları, haksızlığa uğrayanları kırıp geçirmektir.” İnancımıza göre, zalime merhamet, zulümdür.
Balkan muhaciri bir ailenin çocuğu olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Balkan soykırımının 100.yılında Balkanları nasıl kaybettiğimizi acaba hiç düşünmez mi? Balkanlarda Türkleri ve Müslümanları Türk düşmanı dış güçlerin teşvik ve desteğiyle acımasızca katleden Balkan komitecilerinin, bugünün dış güçlerin maşası askerimizi, polisimizi ve halkımızı acımasızca katleden PKK militanlarından ne farkı var ? İstihbaratçı bir polis olan Emniyet Müdürü, terörün arkasında  bize dost gözüken yabancı devletlerin olduğunu bilmiyor mu?
Türk Ceza Kanunu’na göre, suç ve suçluyu mazur göstermek suçtur. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven açıkça suç işlemiştir. Terörle mücadelede bugün gelinen noktanın nedenleri, Recep Güven’in mantığında yatmaktadır. Teröristi dağa çıkartanlar, acaba dağda ölen teröriste ağlıyorlar mı? Önce onu sormak lazım. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in sorumsuzca kullanılmış bu sözleri, yarın “yanlış anlaşıldım” diye tevil edilemez.
Aydınlar Ocağı Genel Merkezi olarak yasalarımıza göre açıkça suç işleyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’i şiddetle kınıyor ve derhal istifaya davet ediyoruz Ayrıca Cumhuriyet Savcılarımızı, yasalarımıza göre suç teşkil eden bu sözleri ihbar kabul ederek gerekli yasal işlemleri başlatmalarını bekliyoruz.
                                         AYDINLAR OCAĞI GENEL MERKEZİ YÖNETİM KURULU
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fethiyeli
Fethiyeli - 12 yıl Önce

şiddetle kınıyorum

SIRADAKİ HABER