DİNLENMEYE KARŞI ÖNLEM ALDILAR...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dinlemeye karşı yeni bir teknolojiyle önlem aldıklarını söyledi.

DİNLENMEYE KARŞI ÖNLEM ALDILAR...
Sistemin detaylarıyla ilgili ise bilgi vermedi. 'Baykal'ı izleyenle Başbakan'ı dinleyen aynı irade olabilir mi' sorusuna 'Olabilir' karşılığını veren Tekin, Türkiye'deki çeteleşme sürecine dikkat çekti.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, BUGÜN'e önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, parti olarak dinlemelerle ilgili farklı önlemler aldıklarını belirtti. Yeni bir teknoloji kullandıklarını açıklayan Tekin, sistemle ilgili detay vermedi.


Tekin, “Buna ne derseniz deyin ama önlemlerimiz var. Bu yeni bir teknolojidir. Bütün bu güvenli koşullar olmadığı için kendi imkanlarımızla önlemlerimizi alıyoruz. Aldığımız önlemler sağlıklı mı sağlıksız mı bunu da bilmiyoruz” dedi. CHP'lilerin dinlenmesinin zaman kaybı olacağını savunan Tekin, sadece dedikoduların dinleneceğini Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dinlemeleri iki yıl önce gündeme getirdiğini fakat hiçbir kurumdan ses çıkmadığını söyledi.

Tekin, “Meclis'te 'dinleniyor musunuz' başlıklı beş maddelik bir soru önergesi verdim ama cevap alamadım. Başbakan daha sonra dinlendiğini itiraf etti. Başbakan ardından 'Beni derin devlet dinliyor' dedi. Bununüzerine ben bir daha soru önergesi verdim: ‘Nasıl bir derin devlet bu’ diye” şeklinde konuştu. Deniz Baykal’ın odasının ve CHP parti MYK odasının dinlenmesiyle ilgili bilgilerinin olmadığını söyleyen Tekin savcıların soruşturma açıp açmadığı yönünde bilgilerinin olmadığını kaydetti.

Tekin, şöyle devam etti: “Biz o dönem görevde değildik, İstanbul il başkanıydım o zaman. Elbette bundan sonra mutlaka bir önlem alınmıştır ama o güne kadar kim dinlemiştir, dinlenilenlerle ilgili herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır bilemiyorum. CHP’deki dinlemelerle ilgili neden herhangi bir hukuki inceleme yapılmıyor bu ayrı bir sorun. Hatta Başbakan’ın dinlenmesiyle ilgili de ne yapıldı diye soruyorum. Hangi savcı soruşturma açtı, soruşturmanın sonucu ne oldu." Eski telefon kullanın tarifi doğru değil TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan’ın işletim sistemi olmayan eski telefonların dinlenemediği yönünde açıklamalarına tepki gösteren Tekin, “Dünyada da böyle bir tarif olmaz. Bu komedi bir tariftir. Bizim arkadaşlarımıza sadece hukuken bir önerimiz olur. Yoksa şu telefonu kullan şunu kullanma gibi bir önerimiz olmaz. O zaman da başka bir sektör oluşturacağız. Şu telefon dinlenmiyor bu dinleniyor diye. Ben bunu kabul etmiyorum. Dünyada uygulanan hukuki ağır sistemler dinlemeler için de Türkiye’de uygulanabilir” dedi.

Çeteleşme sürecini yaşadık Gürsel Tekin, "Deniz Baykal’ın odasına gizli kamera koyan iradeyle Başbakan’ı dinleyen irade aynı olabilir mi sorusuna" şu karşılığı verdi: “Kesinlikle olabilir. Bu ülke çeteleşme süreçlerini yaşayan bir ülke. 1980 öncesi ve sonrasına baktığımızda aynı firmaların hem solculara, hem de sağcılara silah sattığı ortaya çıktı. Neden olmasın, olabilir. Ama en stratejik dönemde bir ülkenin Başbakan'ının dinlenmesi bir felakettir.

BUGÜN GAZETESİ
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER