DEVLET PERSONEL SİSTEMİYLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ...

Sözleşmeli personellerin kadroya alınmasıyla ilgili süreç nasıl devam ediyor, önünüzde bir takvim var mı'' yönündeki soru üzerine Çelik, ''Sözleşmeli personelle ilgili bizim bir çalışmamız spesifik olarak değil, devlet personel sistemiyle ilgili bir çalışmamız var'' dedi.

DEVLET PERSONEL SİSTEMİYLE  İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ...
Bu çalışmayla ilgili Abant'ta bütün kurum, kuruluşların ve üniversitelerin katılımıyla bir sempozyum yaptıklarını anımsatan Bakan Çelik, şunları kaydetti:

''Alternatifler var. Personel sistemimizde bildiğiniz gibi parçalı bir yapı var. Özellikle sözleşmeli personele baktığımız zaman 6 gruptan oluşan bir yapı var. Bunlar nasıl derlenip, toparlanabilir şeklinde bir çalışma. Bakanlar Kurulu'na da arz ettiğimiz konu bu çerçevede. Mevcut yapıyı, bütünüyle ayrıntılı bir şekilde Bakanlar Kurulu'na sunduk. Burada alternatifler ne olabilir, konusunu değerlendirdik. Sayın Başbakanımızın da talimatı, 'bu konu hassas, önemli bir konu, milyonları ilgilendiren bir konu, bu konuyla ilgili çalışmalarınızı ilgili taraflarla sürdürün' şeklinde oldu. İşin özeti bu.''

''Başbakan Erdoğan'ın verdiği hiçbir söz şimdiye kadar yerde kalmadı'' diye konuşan Çelik, yerel yönetimdeki sözleşmelerin kadroya alınması konusunda da verilmiş sözün yerini getirilmesiyle ilgili bir sorun olmadığını, konuyla ilgili önümüzdeki haftalarda da taraflarla bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER