DERSHANE KAVGASI

Siyasette gündem 'dershane kapatma' polemiği. Cumhurbaşkanı Gül: İtirazlar dinlenerek yol alınacaktır. Bozdağ: Amaç dönüştürmek.

DERSHANE KAVGASI
 
Siyasette gündem 'dershane kapatma' polemiği. Cumhurbaşkanı Gül: İtirazlar dinlenerek yol alınacaktır. Bozdağ: Amaç dönüştürmek.
 
 
Dershanelerin ve bütün etüt merkezlerinin bu eğitim öğretim yılı bitiminde kapatılmasına ilişkin iddiaya siyasilerden de değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. 
Erzincan’da soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuyla ilgili uzun vadede bir program bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Bir ülkede okullar varken o okullara paralel başka bir eğitimin olması aslında çok hoş değil. Ama önce böyle bir ihtiyacı ortadan kaldırmak gerekir. Bunlar arz talep meselesidir. Ama bunları eminim ki gayet dikkatli şekilde bütün eğitimciler konuşacaktır, bütün itirazlar yapılacak, bunlar dinlenerek muhakkak ki bir yol alınacaktır. Bildiğim kadarıyla kesinleşmiş değil, henüz çalışma aşamasında. Dolayısıyla bakanlık bir çalışma yapacaktır, Meclis’te komisyonda görüşler hep alınacaktır.” 
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise konunun üç yıldır gündemde olduğunu vurgulayarak, düzenlemeyi şöyle anlattı:
“Bizim burada yapmak istediğimiz, dershanelerin dönüşmesinin önünü açmak, dershanelerin, özel okullara dönüşmesi ve bu yönde hizmet vermesidir. Özel okula dönüşünce de bunların desteklenmesi ve bazı öğrencilerin özel okullarda okuması halinde onlara destek sunulması, dershane öğretmenleriyle alakalı tedbirler alınmasını içeren bir dizi yardımı da barındıran bir adım atıyoruz.” 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım daha iyisinin yapılmaya çalışıldığını belirterek, “Dershane her şey değil. Gidebilen var. Gidemeyen var. Biz okullarımızı güçlendirelim. Burada ne yanlış varsa buna bakmamız gerekiyor. Kaldı ki dershaneler kapatılmıyor. Model değişiyor” dedi.
 
‘Kendiliğinden doğmadı’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise “Bunlar kendiliğinden doğmadı. Sınav sistemleri, sistemin çok değişkenliği dershaneye ihtiyacı gündeme getirmiş. Şimdi bizim iddiamız, hükümet olarak şu: İhtiyacı, okulda çözebilecek bir eğitim anlayışının oturtulması” yorumu yaptı.
MEB ’in yasa taslağıyla başladı
Zaman gazetesinin haberinde, MEB tarafından hazırlanan yasa taslağında, dershaneler ve etüt merkezlerinin bu eğitim yılı bitiminde kapatılması, özel okula dönüşmeleri için 3 yıl tanınması, kapatılmazlarsa ağır para cezaları verilmesine ilişkin düzenlemeler yer aldığı iddia edildi. MEB ise haberi yalanlarken, dershanelerin özel okula dönüşmesi için teşvik edileceğini vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER