DAHA AZ İNSAN OLMAK MI ?

DAHA AZ İNSAN OLMAK MI ?
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Tekirdağ milletvekili, Ziyaeddin Akbulut’un katıldığı Müjgan Serkan Karagöz Mesleki ve Özel Eğitim Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada topluma ve insanlığa bakış açısını sergilemiştir. Engellileri ‘’adam yerine koyduk, insan yerine koyduk ‘’ şeklindeki demecini, üzüntüyle okuduk ve ben insanlık adına utandım, umarım kendisi de utanır ve milyonlarca engelli ve ailelerinden özür dileyerek yaptığı ayıbını kapatmaya çalışır.
Milletvekilinin söylediği her sözün bir değeri olmalıdır. Akbulut’un konuşması değerini herkesin anlayabileceği şekilde sergilemiştir. Hemen hemen tüm gazete ve televizyonlarda yadırganan, ayıplanan bu konuşmaya elbette bizlerin sessiz kalması beklenemez. Sayın Ziyaeddin Akbulut, hem engellilere özellikle de onların ailelerine ağır bir hakarette bulunmuştur. Sarf ettiği sözlerin neresine baksanız, insanlık namına utanılacak, insan içine çıkılamayacak bir değer yargısını görüyorsunuz.
“Sayın” milletvekilinin şunu iyice anlaması gerekir; Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her  birey ayrımsız yurttaştır ve eşit haklara sahiptir. Engelliler de her zaman olduğu gibi hep insandır ve yurtaştır.
Engelli vatandaşlarını insan olarak göremeyenler, ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapanlar ya da kafasının bir yerinde böyle düşünenler varsa, işte onlar kendilerinin ne kadar insan olduğunu sorgulamalıdır.
Devletin halktan topladığı vergilerin eşit ve adaletli bir şekilde engelli ya da engelsiz ayrımı yapmadan herkesin sağlıklı ve muhtaç olmadan insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamasını sağlaması gibi bir zorunluluğu vardır. Mecbur olunan bir hizmeti sadaka verirmiş gibi ya da kendi tasarrufunda bir lütufmuş gibi kullanıp hiç kimsenin kimseyi aşağılama hakkı yoktur yetkisi de yoktur.
Sosyal Devletin ilkeleri de tüm vatandaşlarına eşit davranmak değilmidir?
Söyler misiniz bu tarz bir hakaret ile karşı karşıya kalan engelli bireylerin suçu neydi?
Daha az insan olmaları mı?
''Kibirden büyük düşman yoktur''  bu çok talihsiz açıklamalarından dolayı AKP Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’u Tekirdağ Kent Konseyi Adına esefle kınıyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımızdan derhal özür dilemeye davet ediyoruz.
Saygılarımızla;
 
Levent GÜNDOĞDU
Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı
Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER