ÇİLLER'DEN EZBER BOZAN AÇIKLAMALAR

Tansu Çiller, evinde 28 Şubat komisyonuna bilgi verdi. Komisyona bilgi verdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ÇİLLER'DEN EZBER BOZAN AÇIKLAMALAR
 

EZBER BOZAN BİR DARBEDİR

Çiller, 28 Şubat darbesi ile alakalı, ''Evet. Buezber bozan bir darbedir. Ancak bu 28 Şubat darbesinin diğer darbelerden 2 farkı vardır.

Birincisi bu darbenin kesit olmayışı, bir süreç oluşudur. Bir tarihte başlayıp, bir tarihte bitmemiştir.
İkincisi ise bu darbe topla tüfekle yapılmamış olmasıdır. Sincan'da tanklar yürümüştür. Ama Meclis'e kilit vurulmamıştır.


ÇOĞUNLUK AZINLIĞA DÜŞTÜ

Meclis'in çoğunluğuna iktidar kurma yetkisi verilmeyerek, azınlığa veriliyorsa orada demokrasiden bahsedilemez diyen Tansu Çiller, ''Bir iktidar kurma çabası içerisinde olan çoğunluk, ikna odalarında, bir diğer azınlığa karşı, korku, şantaj, ikbal vaadi ile korkutuluyorsa orada demokrasiden bahsedilemezsiniz. Çoğunluğu belirleyen millet iradesidir. Siz o çoğunluğu azınlığa çevirirseniz ve bunu da Meclis iradesiymiş gibi göstermeye çalışırsanız ileri demokrasiyle bağdaşmaz. Evet. 28 Şubat bir darbedir'' dedi.

TEK HEDEF TANSU ÇİLLER

Batı Çalışma Grubu'nun tek hedefinin kendisini siyaseten bitirmek olduğunun altını çizen Tansu Çiller, '' Çiller siyaseten bitirilirse Doğru yol bitirilecektir. Böylece Refah-Yol hükümeti düşürülecektir.
Tansu Çiller Genel Başkanlıktan alınmış. Doğruyol partisi dağılmış. Ancak bundan en büyük zararı Tansu Çiller değil, millet görmüştür.'' diye konuştu.

Çiller, ''Darbenin Türkiye'ye maliyeti 251 milyar lira olmuştur. O günün milli gelirinin yaklaşık 1,5 katına tekabül ediyor. Ancak meselenin sorumlusu sadece TSK değildir. Hepimiz öz eleştiri yapmalıdır. Yargının, medyanın, sivil toplum kuruluşlarının bu öz eleştiriyi yapması gerekiyor.'' dedi.

ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM

tansu Çiller kimse ile kişisel bir hesabının olmadığını ve kimseden şikayetçi belirterek, '' Bütün bunları bir ders çıkarmak için fırsat olarak görüyorum'' diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER