CİDDİ BİR DEVLET MİLLİ KİMLİĞİNDEN VAZGEÇMEZ

CİDDİ BİR DEVLET MİLLİ KİMLİĞİNDEN VAZGEÇMEZ
      “Gönül Dostları” Pazar Kahvaltısında bir araya gelerek, “Memleket Meseleleri” ni konuştu.    
     2004 Yılından bu yana her ayın ilk Pazar günü, İstanbul Akgün Otel de kahvaltıda bir araya gelerek “Memleket Meseleleri” ni  konuşan “Gönül Dostları” çeşitli yaş ve mesleklerden  ”Türk Milliyetçileri “ nin oluşturduğu bir sohbet platformudur. Gönül Dostları sohbet platformunda,  Öğretmenden Doktora, esnaftan işçiye bir çok sosyal kesimden katılımcı bulunuyor.
     Gönül Dostlarının bu ayki sohbet konuğu, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa ERKAL oldu.
     Toplantıda, “Anayasa Değişikliği” çalışmaları, “Başkanlık Sistemi”  ve  “1128 Akademisyenin imzaladığı bildiri” konuları ağırlıklı olarak değerlendirildi.
    Prof.Dr.Mustafa ERKAL konuşmasında;  ”Yeni Anayasa” çalışmaları adı altında yapılmak istenilenin; 1923 Türkiyesi nin tasfiyesi olduğuna değinerek, hiçbir ciddi ülke ve devlet milli kimliğinden vazgeçmez, mevcut anayasadaki Türk kimliği ortadan kaldırılmak isteniyor. Türkiye de yapılan anayasaların tepki anayasaları şeklinde geliştiğini ve genel olarak “günü kurtarma anayasaları” yapıldığına dikkat çekti.
     Akademisyenlerin imzaladığı  bildiri konusuna da değinen ERKAL,Bu imzacilara “akademisyenlerdenilemeyeceğinin altını çizdi. İmza verenleri inceledim, içlerinde 70-80 isim için akademisyen denilebilir.Bunların içinde Araştırma görevlisi,öğretim görevlisi,doktora öğrencileri,oyuncu,ressam vs. çok değişik meslek gruplarında insanlar var.Türkiye de devletle çatışmanın gerekçeleri farklılaşmıştır.Bu bildiri,fikir ve düşünce özgürlüğünden öte bir şeydir. Bu yapılan,fiilen eyleme girer.Çünkü;terör örgütüne destek verilmektedir.dedi.
 
Enver DEMİR
Gönül Dostları Platform Sözcüsü
Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER