Bunun adı kıyak değil, ayıp!

AKP, Recep Akdağ’ın azarladığı, sonra da AKP’li vekillerin tehdit ettiği görme engelli işçiye Sağlık Müdürlüğü’nde iş verdi. AKP'ye iki çift sorumuz var.

Bunun adı kıyak değil, ayıp!

Pazar günü AKP’li bakanlar Mehmet Şimşek ile Recep Akdağ gezerken, görme engelli Nurullah Mehmetoğlu Akdağ’a “Biz burada asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz” dedi.

Akdağ ise sadece koşullarının iyileştirilmesini isteyen işçiyi “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz.Para kazanıyorsun değil mi?” diye azarlayarak tersledi.

Başta engelli örgütleri olmak üzere kamuoyu bu tavra sert tepki gösterdi, Bakan Akdağ Mehmetoğlu’ndan özür dilemek zorunda kaldı.

Şimdi ise Mehmetoğlu’na Sağlık Müdürlüğü’nde iş verildi.

Bu bir “kıyak” değil. “Lütuf” hiç değil. Bu büyük bir ayıp. AKP, şu soruların yanıtını kamuoyuna vermeli:

- Recep Akdağ olaydan iki gün sonra özür diledi. Kamuoyu tepkisi olmasaydı da özür dileyecek miydi? Milyonlarca engelliyi ikinci sınıf vatandaş gören birinin bakanlıktan istifa etmemesini nasıl açıklayabilirsiniz?

- Mehmetoğlu’nu olayın akşamında telefonla arayıp tehdit eden AKP’li milletvekilleri kimlerdir? Akdağ’ın özür mektubundaki “duygusal” ifadeleri bakılırsa, yaptığının vahim bir hata olduğunu kabul ediyorsunuz. Bu hatayı çok daha ileri götüren milletvekilleri hakkında inceleme başlatılacak mı?

- Vekillerin tehdidi de düşünüldüğünde, eğer Mehmetoğlu’nun durumu basında bu kadar yer almasaydı, işten atılması için çalıştığı şirkete baskı mı yapacaktınız?

- Mehmetoğlu’na “kıyak” olsun diye Sağlık Müdürlüğü’nde iş verdiniz. Asgari ücretin gerçekten yetersiz olduğunu mu düşünüyorsunuz, yoksa Mehmetoğlu’na “sus payı” mı verdiniz?

- Eğer ilkiyse, asgari ücreti neden artırmıyorsunuz?

- Eğer “sus payı” verdiyseniz, özrünüz de göstermelik miydi?

- Mehmetoğlu şikayetini dile getirdi, ama Mehmetoğlu’nun koşullarında çalışan binlerce engelli işçi var. Onlar ne olacak? Sizin sisteminizde sadece “basına yansıyan”lar mı kurtuluyor?

- AKP iktidarı engellilerin durumunu düzeltmek için ne yaptı? Torba Yasa’ya da engellilerin haklarını kısıtlayan bir madde eklemiş, sonra engelli vekiliniz Lokman Ayva sert tepki gösterince hiçbir şey olmamış gibi geri çekmiştiniz. Engelliler umrunuzda mı, yoksa koşullarını iyileştireceğiniz yerde az miktardaki sosyal haklarını da mı ellerinden almaya çalışıyorsunuz?


 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER