BEYAZ ÖNLÜK GERİ Mİ GELİYOR?

Öğretmenlere Beyaz Önlük Giyme Zorunluluğu mu Geliyor?

BEYAZ ÖNLÜK GERİ Mİ GELİYOR?
Öğretmenlere Beyaz Önlük Giyme Zorunluluğu mu Geliyor?
Öğretmenlerin giyim kumaşlarına dair kararlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunukapsamında açıklanıyor. İlgili yasada kurum amirinin izni doğrultusunda özel kıyafeter giyilebileceği belirtilirken kıyafete dair bazı esaslar yer alıyor. Ancak çoğu zaman okul müdürleri ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yazılı bir karar ile öğretmenlere beyaz önlük giymeleri zorunlu kılınabiliyor.
Geçtiğimiz yıl Toros Kaymakamlığı yazılı bir açıklama yaparak öğretmenlerin farkındalık yaratabilmeleri için beyaz önlük giymelerini talep etmişti. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde de benzer talepler gelmeye başlayınca, “öğretmenlere beyaz önlük giyme zorunluluğu mu geliyor” sorusu gündeme geldi.
 
Öğretmenler Neden Beyaz Önlük Giyiyor?
Peki, öğretmenler neden beyaz önlük giyiyor? Beyaz önlük öğretmenlerin ne derecede farkındalık yaratmasını sağlıyor? Tüm bunları medikal giyim sektöründe lider firmalardan biri olan Çizgi Medikal’in kurucusu Atilla Ayar ile konuştuk. Yıllardır medikal giyim ürünlerinin yanı sıra öğretmenlerin beyaz önlük ihtiyacını da karşılayan Atilla Ayar beyaz rengin bir temizlik göstergesi olduğunu dile getirdi.
 
* Öğretmenler için beyaz önlük giyme zorunluluğu gündemde. Beyaz önlüğün diğer iş kıyafetlerinden farkı nedir?
Atilla Ayar: Beyaz saflığın ve temizliğin rengidir. Beyaz önlük de aslında bir temizlik göstergesidir. Başta sağlık sektörü olmak üzere hijyen gerektiren tüm sektörlerde beyaz önlük kullanılmasının nedeni de bu... Biz Çizgi Medikal olarak öğretmenlerin tüm beyaz önlük ihtiyacını uzun yıllardır şık tasarımlarla karşılıyoruz.
* Beyaz önlük giyme hususunda öğretmenler ikiye ayrıldı. Bazı öğretmenler bu konuda zorunluluk olmasına karşı. Sizin düşünceniz nedir, öğretmenler beyaz önlük giymeli mi?
Atilla Ayar: Önlük giymek aslında bir farkındalık yaratıyor. Örneğin bir okulda öğretmenin ilk bakışta anlaşılabilmesi için sadece beyaz önlük giymesi yeterli olabiliyor. Okullarda temizlik görevlileri, öğrenci velileri gibi pek çok yetişkin olabilir. Öğrenciler de sadece kendi öğretmenlerini tanıyor. Okulun diğer öğretmenlerini de ayırt edebilmeleri için beyaz önlüğün önemi çok fazla. Beyaz önlük sadece farkındalık yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda bir saygı unsuru da olabiliyor. Çünkü algıda, bilginin ve yeterliliğin göstergesi de olabiliyor.
* Siz de beyaz önlük gibi iş kıyafetleri kullananlardan birisiniz. Anestezi teknisyeni olduğunuz için yıllarca beyaz önlük kullandınız. Peki, beyaz önlük giymenin çalışma hayatında faydaları oluyor mu?
Atilla Ayar: Kesinlikle çok büyük faydaları oluyor. Zaten beyaz önlük bir defa giydiğinizde bir daha vazgeçemediğiniz kıyafetlerden biridir. Öncelikle daha saygın bir duruş sergiliyorsunuz. Ayrıca giydiğiniz kıyafetlerin kirlenmesini engelliyor. Pantolon ya da eteklerin cepleri çok kullanışlı olmayabiliyor. Oysa beyaz önlük giyiyorsanız telefonunuzu, anahtarınızı ve benzeri eşyalarınızı rahatlıkla cebine koyabiliyor, taşıyabiliyorsunuz. Çizgi Medikal olarak verdiğimiz hizmetlerden biri de isim yazımı... Kullandığınız beyaz önlüğün üzerine isminizin ve unvanınızın yazılması da mümkün. Bu sayede çalıştığınız kurumda da bir farkındalık yaratmanız mümkün olabiliyor.
* Firmanıza öğretmenlerden beyaz dışında farklı renkte önlük talepleri geliyor mu?
Atilla Ayar: Bazı okullarda amirler ya da müdürler öğretmenlerin iki farklı renkte önlük kullanmasını talep edebiliyor. Örneğin bayan öğretmenlerin pembe, erkek öğretmenlerin mavi renkte önlük giymesi istenebiliyor. Bu gibi durumlarda öğretmenlerimiz hemen firmamıza ulaşıp renkli öğretmen önlüğü taleplerini iletiyorlar. Kısa sürede hazırlayıp öğretmenlerimize ulaştırıyoruz.
* Beyaz önlük almak isteyenlere önerileriniz olacak mı? Özellikle öğretmenlerimiz beyaz önlük seçerken nelere dikkat etmeli?
Atilla Ayar: Kumaş kalitesi çok önemli. Düzgün bir duruş için kaliteli kumaşın kullanılması gerekir. Elbette dikiş kalitesi de önemli olduğundan profesyonel bir ekip tarafından dikilmiş olduğuna dikkat etmeleri gerekiyor. Pratik bir kullanım için mutlaka işlevsel cepleri de olmalı. Ayrıca ön kısmı kapatılabilir yapıda olursa, çok daha kullanışlı olacaktır. Çizgi Medikal beyaz önlük modellerinde en kaliteli kumaşları kullanıyoruz. Uzun süre deforme olmayan beyaz önlükler üretiyoruz. Ön bölümünde düğme yerine çıtçıt kullanmayı tercih ediyoruz. Bu sayede ilik deformasyonu görüntüsü ortaya çıkmıyor ve kolaylıkla önlüğü açıp kapatmak mümkün olabiliyor. Tüm öğretmenlerimiz ürünlerimizi mutlaka incelemeli. Fiyatlarımızı yıl boyunca düşük düzeyde tutuyoruz. Bütçelerini zorlamadan beden ölçülerine uygun beyaz önlükleri firmamızın online satış sitesinden temin edebilirler. Bu arada Çizgi Medikal olarak sizin aracılığınızla tüm öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımızı da iletmek istiyorum.
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER