BAŞBAKAN'IN TEK VE SON KARARI

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, gündeme dair önemli konularla ilgili, Samanyolu Haber TV'de açıklamalarda bulundu.

BAŞBAKAN'IN TEK VE SON KARARI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan , Samanyolu Haber Televizyonu'nda yayınlanan Günlük programında, Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını cevapladı.

Akdoğan Öcalan’ın çekilme mesajı, yasal düzenleme ve akil adamlar konusunda çok önemli açıklamalar yaptı..

'İŞTE AKDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI'

-“Öcalan terk etme mesajını çok net verdi"

-“Anlamıyorlarsa Öcalan onlara bir şey daha söyleyecektir"

-“Çekilmede yasal düzenleme ... Tek ve son karar bu"

-“Akil adamlar sivil olacak siyasetçi olmayacak"

-“Akil adamlar diye tartışılan isimlerin çoğu düşünmediğimiz isimler"

-“O gün Öcalan'ın okunan mektubunda ne dediği belli. Herkes alıp okursa orada ne dediğini görür. Şu şu şartlar olursa siz çekilebilirsiniz mi dedi? Yoksa Türkiye'yi terk etme süreci başlamış mıdır dedi?Burada sağa sola çekmeye de gerek yok.Çok açıktır bu mesaj. Bu mesajı doğru anlamıyorlarsa algılamak istemiyorlarsa Öcalan herhalde buna dönük de bir şey söyleyecektir..”

-“Kandil'den birileri açıklama yapıyor. Karayılan bu sıralarda çok konuşuyor. Kendi pozisyonunu gündeme getirme rol çalma gibi yaklaşımlar. Aslında Öcalan'ın da iradesine gölge düşürecek açıklamalar..."

ÇEKİLME İÇİN YASAL DÜZENLEME OLACAK MI?

“Başbakanımız çok net ifade etti. Meclis böyle bir düzenleme yapmayacak.Bu hükümetin işidir.Hükümet böyle bir yasal düzenlemeye kapıyı kapattı.Bu çok net ve tartışlacak bir durumda değil.

SORU: SON KARARINIZ MI ?

“Burada bir karar değişikliği olmadı farklı kararlar olmadı. Tek ve son karar bu ...”

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER