BALKANLARDA 'TÜRK DİLİ VE TARİHİ' RÜZGÂRI

ULUSLAR ARASI AVRASYA EĞİTİMCİLERİ FEDERASYONUNDAN BALKANLARDA “TÜRK DİLİ VE TARİHİ” RÜZGÂRI

BALKANLARDA 'TÜRK DİLİ VE TARİHİ' RÜZGÂRI
19 – 22 Eylül 2013 Tarihleri arasında Romanya Demokrat Türk Birliğin- Köstence Ovıdius Üniversitesinin Düzenlemek istediği “TÜRK DİLİ ve TÜRK MEDENİYETİ” konulu sempozyumu ortaklaşa düzenleme isteği  Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonunun üye devletlerle katılmasıyla uluslararası  hüviyet kazanmıştır.
           Ülkemizin tek uluslar arası sivil toplum örgütü olan Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu, Romanya Türkmenlerinin en büyük sivil toplum örgütü Romanya Demokratik Türk Birliği, Romanya Köstence Ovidus Üniversitesi ile  ortaklaşa düzenlemiş olduğu “TÜRK DİLİ ve TÜRK MEDENİYETİ” konulu   uluslararası sempozyum coşkulu ve manalı geçti....
           20 Eylül 2013 Tarihinde Köstence Ovıdıus Üniversitesindeki sempozyumda bildiriler ve sunumlar
           “Dünyada Türkçenin  Yeri;Türkçenin Anadili / Modern Dil Olarak Öğretim Metotları.Türk Edebiyatındaki Evrensel Temalar ve Değerler.Türk Sanatı ve  Gelenekleri.            Türk Tarihi ve Uygarlığı” konularında Türkçe-  Romence- İngilizce olarak sunulmuştur.
           Bu sempozyuma, Türkiye’den Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu Genel Başkanı Sayın  Şuayip Özcan Bey, Federasyonu oluşturan 11 ülke derneğinin ana omurgası olan Türkiye Avrasya Eğitimcileri Derneği Genel Başkanı Dr. Bahattin Ergezer, Genel Sekreteri Eyüp Üstük, Dernek Denetleme kurulu Başkanı ve İstanbul Temsilcisi Mehmet Arslan, Federasyonumuzun Üyesi Kıbrıs Teknik Öğretmenler Derneği Başkanı yüksek öğretim Müfettişi Ahmet Arslan, denetleme kurulu üyesi Osman Kasapoğlu, Federasyonun Kosavadaki üye derneğin ilk başkanı şimdiki Kosova meclisinde Vekil Fikrim Damka, İkinci Başkan Kosava Eski Meclis Başkan Vekili ve Şimdiki Kosova Meclisinde Mücadeleci Türk vekil kardeşimiz Müferra Şinik, Romanya Demokratik Türk Derneği başkanı ve  üyeleri, Romanya Türk Tatar Derneği üyeleri, Türkmen ve Türk Tatar Vekiller, Köstence Vali yardımcı, Türkiye Köstence Başkonsolosluğu,  Bükreş’teki Türk Tarihi konusunda adını duyurmuş Türk Akademisyenler, Bükreş ve Köstence  Yunus Emre Vakfı  Temsilcileri, Ovidıus üniversitesi Eğitim Fakültesi  Dekanı, Mecidiye Kemal Atatürk koleji müdür yardımcısı ve öğretmenleri, kalabalık bir gazeteci grubu ve Romen akademisyenlerin katıldığı sempozyumu 19- 21 tarihleri arasında Köstence Ovidus Üniversitesinde yapıldı. Türk Dilinin aktif kullanılması ve Türk tarihinin iyi bilinmesi için uyarısıyla sempozyum bitirildi.
            Daha sonra atalarımızın yüzyıllardır büyük bir adalet içinde yönettiği İç  Anadolu’muza çok benzeyen eski topraklarımız gezildi.

http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/constanta-gazduieste-pentru-a-doua-oara-congresul-international-al-cadrelor-didactice-de-limba-turca-470418.html
 
Mehmet ARSLAN
Yönetim Bilimi ve Planlama Uzmanı
Uluslar arası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu İstanbul Temsilcisi
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER