Bakan Akdağ'a engelliler yanıt verecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın taşeron firmada çalışan engelli işçiye sorduğu “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Para kazanıyorsun değil mi?” sorusuna Halkevleri Engelli Hakları Atölyesi bir basın açıklamasıyla yanıt verecek. Atölye, Bakan Akdağ’ın istifasını isteyecek

Bakan Akdağ'a engelliler yanıt verecek
Batman Devlet Hastanesi’nde çalışan görme engelli Nurullah Mehmetoğlu’nun “Asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarımızın düzeltilmesini istiyoruz” sözlerine, Bakan Akdağ’ın verdiği karşılığa ilişkin Halkevleri Engeli Hakları Atölyesi bir basın açıklaması gerçekleştireceğini duyurdu.

Atölye eylem duyurusunda,“Akdağ’ın ifadeleri ile, Sadaka kültürünü yaygınlaştırmaya çalıştığı engellilere güvenceli iş insanca yaşamı lütuf olarak gören AKP, halk düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiş oldu. Halkevleri Engelli Hakları Atölyesi olarak 8.5 milyon engellinin yaşadığı ülkemizde bu saldırıya sessiz kalmıyoruz ve AKP’li Bakan Recep Akdağ’ın derhal özür dileyerek istifa etmesini istiyoruz” dedi.

Halkevleri Engelli Hakları Atölyesi, bugün (17 Mayıs) saat 18.30'da Taksim tramvay durağında Akdağ’ı istifaya davet edecek.



Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER