AVUKATLARA ŞAFAK BASKINI

İstanbul güne DHKP\C operasyonuyla uyandı. Bir çok yerde arama yapılıyor. Çok sayıda avukat hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

AVUKATLARA ŞAFAK BASKINI

 

Helikopter desteğindeki operasyon için saat 04.00’te düğmeye basıldı. Daha önceden belirlenen adreslere ayrı ayrı ekipler gitti. Operasyonların hedefinde Çağdaş Hukukçular Derneği ve üyeleri vardı. Çağdaş Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü Sevimli, İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ile üye avukatlar Güray Dağ, Efkan Bolaç, Günay Dağ, Gülvin Aydın, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Naciye Demir ve Antalya'da Zeki Rüzgar evlerinde gözaltına alındılar. Ayrıca Efkan Bolaç'ın gözaltına alınması sırasında yanında bulunarak destek veren avukat Ali Şafak da gözaltına alındı.

  Yurt Gazetesi Muhabiri ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Sami Menteş ve ev arkadaşı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Umut Karakaya’da şafak operasyonu ile gözaltına alındı. ÇHD Öğrenci Hakları Komisyonu üyesi 2 öğrencinin ev arkadaşının verdiği bilgiye göre, en az 15 sivil polis eve geldi. Kapı zorlanmadı ancak büyük bir gümbürtü ile kapı 04.30’da çalındı. Polisler arama ve gözaltı kararını göstererek evi aramaya başladı. İki öğrenci işlemlerin ardından gözaltına alındı.

Polis, Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yı ise adresinde bulamadı. Selçuk Kozağaçlı için yakalama kararı çıkartıldı. Polis ayrıca Okmeydanı’nda da pek çok adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda helikopter desteği de verildi. Okmeydanı’nda İdil Kültür Merkezi ile Mecidiyeköy’de Yürüyüş Dergisi binası polisin baskın yaptığı yerler arasında.

 

POLİS KAPIYI KIRARAK GİRMİŞ

 Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay da gözaltı alınan avukatlardan. Evinde gözaltı işlemi yapıldığı sırada telefonla ulaştığımız Tanay, polisin 04.00’da kapıyı kırarak eve girdiğini belirtti. Telefonla konuştuğumuz Tanay’ın bulunduğu ortamda tartışma sesleri yükseliyordu.

Tanay, Radikal’e şu açıklamalarda bulundu: “Sabah 04.00’te kapıları kırarak eve girdiler. Yasaya göre savcı eşliğinde gelinmesi gerekiyor. Ancak savcı bir saat sonra geldi. Savcıya sordum. 'Yolu karıştırdım' cevabını verdi. Şu anda Baro temsilcisi geldi. Arama başladı. Polis savcıların yanında bize saldırdı. Tartışmalar halen devam ediyor. Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı hakkında da yakalama kararı var.”

ÇHD Şube yöneticisi Güçlü Sevimli de saat 08.30 sıralarında şu açıklamayı yaptı: "Polisler kapımda bekliyor. Eve gelmelerini bekliyorum. Ben de ne olduğunu ve soruşturmanın içeriğini bilmiyorum."

Avukat Naciye Demir de gözaltında iken şu açıklamayı yaptı, "Saat 04.00’ten beri dışarıda bekleyenler var. Savcı bey ve avukat arkadaşlar da geldi. Evraklar kontrol ediliyor. Gözaltı kararı varmış. DHKP/C üyeliği ve örgüte yardım iddiasıyla bu operasyon yapılıyor. Ben anlamış değilim. Nereden, nasıl böyle bir kanıya vardılar?" 

GÖZALTI KARARINI BEYRUT'TA ÖĞRENDİ

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, dernek faaliyeti kapsamında Lübnan’da olduklarını, kendisi gibi hakkında yakalama kararı çıkarılan Oya Aslan’ın da beraberinde olduğunu ve en kısa sürede döneceklerini belirterek şunları söyledi: “Bu operasyonun ÇHD’nin son dönemdeki performansından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bizim ‘Olağan Şüpheli’ eğitimimiz ve ceza davalarındaki performasımızın sonucu olduğunu düşünüyoruz. Polisin yasadışı öldürmelerine ilişkin davalardaki performansımız ve ısrarımızın, baskınların nedeni olduğunu düşünüyoruz. Tamamen hukuka ve ahlaka aykırıdır. ÇHD mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Ben de geliyorum ve meslektaşlarımızla birlikte derneğimizi savunacağız.”

Birkaç gün önce Beyrut’a giden Oya Aslan operasyonla ilgili şunları söyledi: “Benim hakkımda da gözaltı ve yakalama kararı var. Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın Ankara ’daki evi ve iş yerinde arama yapılıyor. Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Ankara Şubesi’nde arama yapılıyor. ÇHD İstanbul Şube Sekreteri Güçlü Sevimli, avukatlar Serhan Arıkanoğlu hakkında da yakalama kararı var. Suriye’de yaşanan olaylar ve buradaki hak ihlalleriyle ilgili Beyrut’a Lübnan hükümetiyle görüşmeye geldik. Bir dizi görüşmeler gerçekleştiriyoruz, tamamlandığında döneceğiz.”

RADİKAL.COM.TR

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER