AVCI ÇOK ÖNEMLİ HAMLELERE HAZIRLANIYOR !

AVCI ÇOK ÖNEMLİ HAMLELERE HAZIRLANIYOR !
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı kısa zaman önce önemli bir toplantı yaptı. Toplantıya katılanlar arasında eski MEB bürokratları ve Bakanlık denetçileri de vardı. Sayın AVCI toplantıda özellikle 652 sayılı KHK üzerinde durarak bu KHK’nın istenildiği gibi olmadığını ve aceleye getirildiğini vurgulayarak üstü kapalı biçimde Ömer Dinçer’i eleştirdi.
 
Özellikle öne çıkan husus, Bakanlık denetçilerinin yeniden ‘Bakanlık müfettişi’ olmaları ve İl Eğitim Denetmenlerinin de yeniden ‘Eğitim Müfettişi’ olarak adlandırılmaları oldu.
 
Sayın Avcı 652 sayılı KHK’yı hemen olmasa da yeni yasama yılında değiştirmeyi düşündüklerini ifade etti.
 
Sayın AVCI yeni bürokratlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özellikle kamuoyunda eleştirilen bazı bürokratların kendilerini zorlamadan görevden çekilmeleri gerektiği ifade edildi. Toplantıda İnsan Kaynakları Genel Müdürünün olmaması ve daha sonra Hikmet Çolak’ın görevden ayrılacağının konuşulması kastedilen bürokratlardan birinin de Çolak olabileceği değerlendirmelerini ön plana çıkardı.
 
Bu bilgiler ışığında önümüzdeki kısa dönem içinde Bakanlık üst yönetiminde önemli değişikliklerin olabileceğini tahmin etmek hiç de zor değil.

Metin KOÇER
personelmeb.net


Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman
osman - 11 yıl Önce

Çok önemli atılımlar hımmmmmm çok ilginç.

kamil
kamil - 11 yıl Önce

avcımı?yapamaz geldigi günlerde olsaydı belki

SIRADAKİ HABER