ATAMA KILAVUZU DEĞİŞTİRİLSİN!

Atama kılavuzu değiştirilsin! Sözleşmeli öğretmenlere verilen sözler tutulsun..

ATAMA KILAVUZU DEĞİŞTİRİLSİN!
KILAVUZ DEĞİŞTİRİLSİN .30 BİN KADROLU ATAMADAN BOŞALAN SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPILSIN.SEÇİMDEN ÖNCE KADROMUZ VERİLSİN

 

Gün geçmiyor ki Sözleşmeli Öğretmenlere yapılan işkenceler bir yenisi eklenmesin.’’Sözleşmeli Öğretmenlere Karşılıklı İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Müjdesi’’aslında başlı başına bir oyundan ibarettir.70 bin Sözleşmeli Öğretmenin %75’inin terör gibi büyük tehlike içinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çalıştığı herkes tarafından bilinmekteyken becayiş hakkı vermek komediden , dalga geçmekten başka bir şey değildir.Becayiş batıdaki öğretmenleri ise okul tercihi olmadığından il ve ilçe merkezlerinden alıp köylere , mezralara kaydırmaktan başka bir şey ifade etmektedir.Doğunun en ücra köylerinde 5-6 yıldır çalışan sözleşmeli öğretmenlere ödül verilmesi,teşekkür edilmesi gerekirken bu cezalandırmayı hani vicdan kabul eder ?5-6 yıldır doğunun en ücra yerlerinde çalışan hangi arkadaşımızla batıda kısmen daha rahat yerde çalışan hangi arkadaş becayiş yapar? Kim Konya’yı , İzmir’i , Antalya’yı bırakıp Hakkari’ye, Ağrı’ya ,Tunceli ‘ye gelir? Bu kılavuzu hazırlayanlar ve aidattan başka bir şey düşünmeyen sendikalar bu sorulara cevap versin…

 

SAĞLIK BAKANLIĞI TEMMUZ AYINDA ATAMA YAPMADAN ÖNCE SÖZLEŞMELİLERE İSTEĞE BAĞLI TAYİN HAKKI VERECEKKEN MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERDEN İNTİKAM ALMAYA DEVAM EDİYOR…

1 Haziran 2011’de yapılacak 30 bin atamada kadroya geçecek yaklaşık 13 bin sözleşmeli öğretmen pozisyonuna isteğe bağlı tayin hakkı için kullanılabilecekken ve kimse mağdur edilmeyecekken Sözleşmeli Öğretmenlere bu intikam ,bu hırs nedendir?Bu kılavuz yayınlanalı günler olmasına rağmen sendikalarımızın bir tepki vermemesini de anlayabilmiş değiliz.

 

BU KADRO SÖZLERİNİ VERİP TUTMAYAN HERKESİ İSTİFAYA DAVET EDİYOR,HAYAL KIRIKLIĞI, GÖZYAŞI İLE BİTEN HER SÖZDEN DOLAYI HAKKIMIZI HARAM EDİYORUZ.

 

2008 yılından itibaren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu , Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Personel Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Orman , Bakanlık Müsteşarı Salih Çelik, Ak Parti İletişim Merkezi,MEB Bilgi Edinme Birimi , Öğretmen Atama Kılavuzları tarafından defalarca TV Kanallarında , basın açıklamalarında ‘’ 3 yıl çalışan sözleşmeli öğretmenlerin aynı gün kadroya geçirileceğinin ‘’ sözleri verilmesine ve 5. yılını çalışan sözleşmeli öğretmenler olmasına rağmen verilen hiçbir söz tutulmamıştır.

 

BAŞBAKANIMIZ SEÇİMDEN ÖNCE KADRO SÖZÜNÜ TUTACAK MI?

Bşbakanımız :‘’Temenni ederim ki, KHK ile eğer kadroya geçişler hallolabilirse hemen süratle onu halledip, Bakanlar Kurulu kararımızla bunu çıkarmış olacağız.

Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadroya geçiş taslağının hazır olduğunu da gerekli tüm kurumlardan izinlerin alındığını da, KHK’nın da kadroya geçiş için yeterli olduğunu da Sendikaların ve Eğitim Uzmanlarının açıklamalarından biliyoruz.

 

MEB’İN ELİNDE 70 BİN KADRO VARKEN BİRİLERİ BU SORUYA CEVAP VERSİN…

2 gecede 220 bin işçiyi, 2 haftada 6000 vekil imamı kadroya geçiren , 2 ayda bir devletin Anayasasını değiştiren hükümetin 2 yıldır (söz vermesine rağmen sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirememesi tuhaf değil midir? Üstelik kadrolu öğretmenle maliyetimiz aynı olmasına ve Milli Eğitim Bakanlığının kullanımına açık olan 70.000 kadro varken hala bu

süreci uzatılmasının kime ne faydası var?

 

DOĞUDA ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VARSA NEDEN KADROLULARA MAYIS 2010’DA AF ÇIKARDINIZ?

Madem doğuda öğretmen tutmak için sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına geçtiyseniz ‘’ Neden 06.05.2010 günü bütün kadrolu öğretmenlere zorunlu hizmetten af getirdiniz ? Doğuda ki öğrencilerin sadece sözleşmeli öğretmenlere mi ihtiyacı var Sayın Bakanım?

 

15 MAYIS GEÇTİ ‘’KADRO 2010’DA ,2011’DE, ÇOK YAKINDA’’ DİYEN SENDİKALARIN SESİ KESİLDİ .

 

Milli Eğitim Temel Kanunun 43. Maddesinde Öğretmenliğin ‘’ asli ve süreklilik gerektiren bir kariyer mesleği’’ olduğu açıkça belirtilmektedir.Ayrıca 3 yıldır verilen kadro sözleri ve tarihlerin hepsi de sonuçsuz çıkmış ve 70.000 sözleşmeli öğretmen ve aileleri sürekli bu şokları yaşayarak resmen bunalıma sokulmuştur.Bizler artık daha fazla beklemek istemiyoruz.Bir an önce kadroya geçişin yasallaşmasını ve seçimden önce adaylık ve stajerlik kaldırılmış bir şekilde kadroya geçişlerin başlatılmasını istiyoruz.

 

Abbas Güçlü


 

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER