ALANINA SAHİP ÇIK ...

Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği 36 madden oluşan bir "Öz Değerlendirme" formu yayınlandı.

ALANINA SAHİP ÇIK ...
Bilişim Teknolojileri alanına ait önemli başlıkların yer aldığı bu form ile öğrencisi, öğretmeni, akademisyeni yani bu alanın bir parçası olan herkesin alan sorunlarına duyarlı olması istendi.
 
Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği yayınlanan formda her maddenin 1 puan üzerinden değerlendirilmesini; 25 ve üzeri puan alan, henüz kendilerine ulaşılamamış kişileri mutlaka kendileriyle iletişime geçmelerini talep etti.
 
Öz Değerlendirme formunda yer alan bazı başlıklar şöyle:
 
Ülkemizde 950 Halk Eğitim Merkezi bulunduğunu, her birinde yılda ortalama 20.000 saat BT kursu verildiğini ve bunların norm fazlası ve atanamamış bu kadar fazla BT Öğretmeni varken ön-lisans mezunu “tanıdıklar” tarafından iyi bir ücret karşılığında verildiğini biliyorum.
 
20 yıldır BT formatör/rehber öğretmen adı altında geçici öğretmen görevlendirildiğini biliyorum.
 
BT alanına kaynak olarak 12 ayrı üniversite bölümünün listelendiğini, 89 ayrı öğretmenlik alanında bu kadar fazla bölüme fırsat verilmiş tek alanın BT Öğretmenliği olduğunu ve MEB’in bu konuyu alanın sahipsiz kalması şeklinde yorumladığını biliyorum (TTKB 80 sayılı karar).

BÖTE mezunu öğretmenlerin atanamadıkları meslek liselerinde ücretli ya da görevlendirilme ile zaten çalışmakta olduğunu biliyorum.

Sena HEKİMOĞLU
 
Forma ulaşmak için...
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER