AKİLLERE TEPKİ PROGRAM İPTAL ETTİRDİ...

AKİLLERE TEPKİ PROGRAM İPTAL ETTİRDİ...

Akil adamlar grubu Hatay’da çalışmalarına başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyette yer alan Başkan Vekili Lale Mansur, Sekreter Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ile Hüseyin Yayman bugün sabah Hatay’a geldi.

TÜRK BAYRAKLI, ATATÜRK POSTERLİ PROTESTO

Ortodoks Kilise ziyaretinden dönen heyetin geçiş güzergahında 5 kişilik bir grup, Türk Bayrağı ile Atatürk posteri açtı. Bir kadın ‘Vatanseverler bu tarafa’ diye bağırdı. Bu sırada sivil polisler, gruba müdahale etti. Protestocu bir kişi, “Sessiz bir şekilde Türk Bayrağı açıp Atatürk posterini gösteriyoruz” dedi. Heyetin geçişinin ardından polis grubu bölgeden uzaklaştırdı.

AKİLLERE TEPKİ PROGRAM İPTAL ETTİRDİ

Denizli’ye gelen Akil Adamlar Heyeti’ne tepki göstermek için Bayramyeri Meydanı’nda ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla sürece karşı olan gruplar toplanınca, heyet Bayramyeri ve Kaleiçi Çarşısı’ndaki esnaf ziyaretlerini iptal etti.

Denizli Demokrasi Platformu adı altında Bayramyeri meydanında toplanan yaklaşık bin kişi, Akil İnsanlar Heyeti’nin Denizli’ye gelmesine tepki gösterdi. Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı Bayramyeri Meydanı’nda grup adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Akil İnsanların korktukları için esnaf ziyaretini iptal ettiğini söyledi. Karaca, “Sözde barışı getirmek için hangi kriterle neye göre seçildiği belli olmayan bir takım akil heyet, Anadolu’yu gezmekte. Akil heyetinin Ege Bölgesi sorumlularına bugün bir karşılama hazırlamıştık ama onlar bizim misafirperverliğimizi beğenmemiş olacaklar ki, Bayramyeri ve Kaleiçi Çarşısı programını iptal ettiler. Denizli’nin akil adamların vereceği akla ihtiyacı yoktur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER