ABD'YE ŞİMDİDE BDP HEYETİ GİDİYOR

Rotahaber'in özel haberine göre, İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder'in yaptığı açıklamaların ardından bu kez bir BDP heyeti, Fethullah Gülen'i ziyarete hazırlanıyor.

ABD'YE ŞİMDİDE BDP HEYETİ GİDİYOR


PKK, yıllardır Gülen cemaatine ait dershane, eğitim merkezleri ve hocalarına yönelik saldırılar düzenlİyordu. Barış sürecinin başlaması ile birlikte ise Gülen, sürece, "Milli onur ayaklar altına alınmadan el de öpülür ayak da" diyerek desteğini ortaya koymuştu. 

Milliyet'in 'İmralı zabıtları' olarak duyurduğu BDP'lilerin görüşme notlarında ise Abdullah Öcalan'ın ağzından Gülen'e yönelik ağır ifadelere yer verilmişti. Daha sonra ise ikinci ve üçüncü İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder, Gülen'e kamuoyu aracılığı ile gönderdiği mesajında, Öcalan'ın Bediüzzaman Said Nursi ve Gülen hakkındaki sözlerinin önündeki ve sonundaki cümlelerinin çıkartıldığı için anlamının değiştiği bilgisini paylaşmıştı. 

ŞİMDİ ABD'YE BDP HEYETİ GİDİYOR 

BDP kaynaklarından alınan bilgiye göre, BDP, Gülen'in gönlünü alma yolunda bir adım daha atıyor. Mayıs ayında başka bir etkinliğe katılmak için ABD'ye gidecek olan iki kişilik heyet, Pensilvanya'ya da uğrayacak ve Fethullah Gülen ile görüşecek. 

İki kişilik BDP heyetinde Eşbaşkan Selahattin Demirtaş ve Altan Tan'ın yer alacağı belirtiliyor. Öğrenildiğine göre, Gülen'e yakın isimlerle bu görüşmenin gerçekleştirilebilmesi için kontak kuruldu ve görüşme talebi iletildi. Gülen'in bu konuda nasıl bir cevap vereceği, görüşme talebini kabul edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor.(ROTAHABER)
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER